Softcatalà anuncia la traducció en català de l’Open Office 1.0.2 per a Windows i GNU/Linux.

Compartiu


Softcatalà anuncia la disponibilitat de la traducció en català de l’Open Office per a Microsoft Windows i GNU/Linux. L’OpenOffice és un paquet ofimàtic de programari lliure que inclou un processador de textos, un gestor de fulls de càlcul, un programa de gràfics vectorials i aplicacions d’edició d’HTML i presentacions. A més, incorpora correcció ortogràfica en català, castellà, francès i anglès per facilitar-ne l’ús en diferents idiomes.

Les millores del programa introduïdes des de l’última versió són les següents:

– Nou codi base (basat en l’OpenOffice 1.0.2)

– El diccionari d’anglès ja funciona per defecte.

– Noves plantilles. A més, ara les plantilles funcionen correctament.

– Traducció millorada de l’editor de fórmules.

– S’ha arreglat algun problema que hi havia amb els camins per defecte.

– Durant el procés d’instal·lació les caselles d’utilitzar l’OpenOffice per obrir els documents de Word, Excel, etc, ja no estan activades per defecte.

– Nova versió del motor del corrector ortogràfic.

– Nou separador automàtic de paraules en català.

– Millores generals en la traducció.

A més, amb la nova versió del programa, posem a disposició dels nostres usuaris una nova guia d’instal·lació, pas a pas, que pot facilitar l’ús d’aquest programa per a usuaris novells i d’un tríptic amb les característiques més importants que pot servir per a la promoció del paquet.

L’OpenOffice és actualment el paquet ofimàtic més modern disponible en català. Pot treballar perfectament amb una gran varietat de formats de fitxers, incloent els del Microsoft Word, Excel i Power Point, fent així més senzilla la migració a Open Office o l’intercanvi de documents amb usuaris d’altres paquets ofimàtics.

L’OpenOffice és el projecte de programari lliure més gran del món, amb més de 7,5 milions de línies de codi i ha esta desevolupat per la comunitat OpenOffice.org. Softcatalà ha contribuït activament amb aquesta comunitat amb, entre d’altres aportacions, la traducció al català de l’Open Office i el desenvolupament d’un corrector ortogràfic de programari lliure.

La versió en català de l’OpenOffice es pot baixar gratuïtament des d’http://www.softcatala.org/projectes/openoffice , on s’hi poden trobar també respostes a les preguntes més freqüents i documentació addicional. Es pot trobar informació tècnica addicional a OpenOffice.org http://www.openoffice.org).

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta.


Comentaris