Es publica la versió 1.0 de la distribució d’ensenyament GNU/Linux Linkat

Compartiu


Des d’ahir es troba disponible la versió 1.0 de la Linkat, la distribució de GNU/Linux del Departament d’Educació i Universitats, que podeu descarregar des del portal de l’XTEC.

La Linkat 1.0 es pot fer servir en modalitat d’arrencada automàtica (CD autònom), tant des del CD-ROM com des del DVD. Aquesta modalitat permet tastar el funcionament del sistema sense que calgui instal·lar res ni modificar la configuració de l’ordinador.

La LinkAt es pot aconseguir amb un complet paquet que inclou un manual d’ús, la guia breu i l’edició en CD-ROM i DVD que s’està enviant a tots els centres educatius públics de Catalunya durant aquest mes de setembre. La resta d’entitats de caire educatiu que estiguin interessades a fer-la servir poden sol·licitar-ne gratuïtament un exemplar escrivint un missatge a l’adreça electrònica linkat@xtec.cat

La Linkat ha estat provada satisfactòriament en una vintena de centres pilot durant el proppassat curs 2005-2006. El nombre de centres participants en l’experiència s’anirà ampliant progressivament al llarg d’aquest curs. D’altra banda, està prevista la realització d’un seguit d’actuacions per donar a conèixer el projecte Linkat als centres educatius i difondre’n l’ús.

Linkat també es pot descarregar des del servidor ftp de Softcatalà.


Comentaris