Programari lliure en català, estàndards oberts i recursos lingüístics lliures a l’acord de govern de la Generalitat de Catalunya

Compartiu


Els acords de Govern signats pel PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA inclouen importants mesures per a la promoció del programari lliure en català, estàndards oberts i recursos lingüístics lliures.

En concret els punts de l’acord diuen:

3.3 Fer accessibles tots els llocs web, finançats amb fons públics (respectant els estàndards establerts per World Wide Web Consortium).

3.4 Utilitzar estàndards oberts que garanteixin el dret a triar programari als usuaris.

3.5 Fomentar la producció de programari lliure i la corresponent documentació d’ús en català.

3.6 Utilitzar, per part de la Generalitat de Catalunya, els organismes autònoms públics, les empreses públiques i les de capital mixt sota control majoritari de la Generalitat de Catalunya preferentment en els seus sistemes i equipaments informàtics de programari lliure en català.

3.7 Revisar l’acord amb els principal proveïdors reclamant transparència en els encàrrecs, professionalitat en les solucions, disminució de costos i qualitat en els serveis.

4.1 Promoure i donar suport a la indústria catalana d’elaboració de programari i a la del tractament de la llengua (traductors, reconeixedors de veu, cercadors, etc.), Permetre l’accés a tothom amb llicències lliures a la propietat intel·lectual dels recursos lingüístics fets amb fons públics.

Aquests mateixos partits polítics que han signat els acords de Govern són els que van donar suport a la Proposició de llei de programari lliure en el marc de l’administració pública que ERC va presentar al Parlament de Catalunya i després al Senat espanyol.

Aquests són els mateixos punts que van impulsar-se des de la Campanya per a l’ús del programari lliure a l’Administració pública que l’any passat va tenir el suport de diferents entitats i associacions.


Comentaris