aref. Una referència de CSS i XHTML en català

Compartiu


El lloc sobre desenvolupament web a.css ha presentat aref, un projecte per acollir una referència de CSS 2.1 i d’XHTML 1.0/1.1 en català.

El CSS, de l’anglès Cascading Style Sheet (fulls d’estil en cascada), és un llenguatge informàtic que s’utilitza primordialment per definir la presentació de documents en formats com ara HTML, XHTML o XML. És doncs, una excel·lent eina per poder separar millor el contingut de l’aspecte dels documents destinats a la xarxa, amb tots els avantatges de manteniment que això representa.

Per altra banda, l’XHTML no és més que una evolució de sintaxi més estricta del clàssic llenguatge de marcadors HTML, que encara s’utilitza activament i amb el qual nasqué el Web.

Aquest nou recurs s’afegeix a la creixent llista de referències per a la creació i disseny web en la nostra llengua. Com a exemple, tenim les traduccions de documents del W3C, un important consorci que s’encarrega de l’elaboració d’estàndards web, o també diferents manuals d’HTML i Javascript, PHP o DTHML, entre molts d’altres.


Comentaris