Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles a Softcatalà

Compartiu

Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles al directori de programes de Softcatalà. Amb un mercat de més de 5,5 milions d'aplicacions, les aplicacions mòbils s'han convertit en una peça clau de la nostra vida digital.

Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles a Softcatalà

Presència del català les principals botigues d’aplicacions

Si del total de 5,5 milions d’aplicacions1 ens fixem en les aplicacions amb més de 100 milions de baixades2 (224 en total), un 12,5% d’aplicacions es troben en català. Si ampliem l’espectre fins a aplicacions amb 10 milions de baixades (3.319 en total), el català baixa fins al 4,2%. Finalment, si mirem el total d’aplicacions (3.467.996 en total) només un 0,42% estan traduïdes. Observem que el català té una presència més forta a mesura que l’aplicació és globalment més popular.

Renovació del directori d’aplicacions mòbils a Softcatalà

En els últims mesos hem estat invertint fortament en la millora del directori d’aplicacions de Softcatalà amb l’objectiu de posar a disposició dels nostres usuaris les tres o quatre aplicacions més rellevants de cada categoria, recomanant un total d’unes 100 aplicacions per a Android i iOS. Entre altres millores:

  • S’han repensat totes les categories per poder classificar les aplicacions seguint una taxonomia més moderna.
  • S’han inclòs totes les aplicacions amb un nombre de baixades superiors als 10 milions, combinat amb les aplicacions més rellevants fetes a casa nostra.
  • S’ha millorat la usabilitat del directori d’aplicacions perquè sigui més senzill, intuïtiu i amigable per als mòbils.

En els pròxims mesos continuarem treballant en més millores, ja que considerem que les aplicacions mòbils són clau per als usuaris.

Quines aplicacions principals existeixen per al meu mòbil?

A les seccions d’Android i iOS (iPhone/iPad) trobareu les aplicacions mòbils més destacades en llengua catalana ordenades per categories. Si en trobeu a faltar cap, ens la podeu fer arribar a través del formulari «Voleu afegir un programa nou?»

La gran majoria d’aplicacions mòbils usen la llengua configurada en el dispositiu mòbil per determinar la llengua en què es mostrarà l’aplicació; per això, és essencial que useu el català al mòbil. Aquí teniu tutorials de com configurar l’Android i l’iPhone/iPad en català.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el nostre lloc web a https://www.softcatala.org.


1. A l’agost de 2017, 3.467.996 aplicacions a Google Play i 2.113.814 a Apple Store

2. No s’observa una diferència rellevant entre Google Play i Apple Store. Google Play proporciona més dades i més fiables, per la qual cosa l’usem com a referència única si no s’indica el contrari.


Comentaris