Vuitè aniversari del Baròmetre de l’ús del català a Internet de WICCAC

Compartiu


El Baròmetre de l’ús del català a Internet cumpleix el vuitè aniversari l’estudi. El Baròmetre de l’ús del català és un informe de WICCAC sobre la utilització del català a les webs d’empreses i organitzacions amb presència en terres dels Països Catalans o amb una forta implantació o vinculació.

En aquests vuit anys de vida del Baròmetre, el percentatge d’ús del català a les webs de les empreses s’ha incrementat més d’un 20% percentual, ja que ha passat del 38,75% el mes de setembre del 2002 al 59,24% el 30 de maig del 2010. Un increment considerable, però encara insuficient per a poder parlar de normalització, ja que, en l’àmbit general, continuen havent-hi més d’un 40% de les webs estudiades que no tenen versió en català, moltes d’elles d’empreses molt importants.

Es pot veure l’evolució de la situació, mes a mes, a la pàgina de l’històric de resums de situació del Baròmetre, des del mes d’agost del 2002 fins a l’actualitat. En els darrers mesos s’hi pot constatar un cert estancament en la millora de la presència del català.

WICCAC continuarà treballant en el Baròmetre de l’ús del català a Internet, ja que una de les seves principals finalitats és impulsar la normalització de l’ús de la llengua catalana a Internet.


Comentaris