Víctor Pàmies i Softcatalà presenten el projecte «Paremiologia catalana comparada digital»

Compartiu

Víctor Pàmies i Softcatalà presenten el projecte «Paremiologia catalana comparada digital»

La Paremiologia catalana comparada digital (PCCD) és l’accés obert en línia a la base de dades fraseològica del paremiòleg Víctor Pàmies i Riudor: https://pccd.dites.cat/

Amb el naixement d’aquest nou recurs en línia ja es poden consultar gairebé 150.000 frases fetes, locucions, dites, refranys, proverbis, citacions i embarbussaments, dels més de 600.000 recollits durant els darrers vint-i-cinc anys per Víctor Pàmies.

Softcatalà desenvolupa i allotja l’eina de consulta.

L’acte de presentació tindrà lloc el dimecres, 29 de gener de 2020, a les 19.00 hores a l’Espai VilaWeb de Barcelona (carrer de Ferlandina, 43). Intervindran Víctor Pàmies, l’autor de l’obra; Pere Orga, desenvolupador de l’eina i membre de Softcatalà, i Jordi Badia, cap d’estil del diari digital VilaWeb.

Quant a Víctor Pàmies

Víctor Pàmies i Riudor (Barcelona, 1963) és lingüista i paremiòleg. Va començar a buidar fonts fraseològiques l’any 1997.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies. Per a més informació sobre els seus projectes, podeu consultar el lloc web https://www.softcatala.org.


Comentaris