La Universitat Oberta publica tres temaris lliures sobre programari lliure, GNU/Linux i xarxes de computadors

Compartiu


La Universitat Oberta publica tres temaris lliures sobre programari lliure, GNU/Linux i xarxes de computadors.

La Universitat Oberta de Catalunya ha publicat tres temaris lliures en català sobre programari lliure, GNU/Linux i xarxes com a part del màster en programari lliure que s’imparteix des del 2003.

Aquests llibres han estat publicats en català gràcies a un acord UOC/DURSI que contempla la publicació progressiva de la resta materials del màster al català.

Els temaris publicats són els següents:

Introducció al programari lliure, dels professors Jesús González Barahona, Joaquín Seoane i Gregorio Robles. És una introducció al programari lliure, les seves motivacions ètiques, la seva història, qui són els seus desenvolupadors, els aspectes legals i els entorns de desenvolupament.

Sistema operatiu GNU/Linux bàsic, dels professors Roger Baig i Francesc Aulí. És un manual complet d’introducció al sistema GNU/Linux tractant en força detall aspectes com ara la instal·lació, la configuració i la descripció dels components principals.

Xarxes de computadors, dels professors José María Barceló, Jordi Íñigo, Ramon Martí, Enric Peig i Xavier Perramon. És una introducció detallada a les xarxes informàtiques i tracta aspectes com ara les diferents arquitectures, topologies, el protocol TCP/IP, i els diferents serveis estàndard que podem trobar.

Aquests tres llibres se sumen a Cultura Lliure i Programari lliure: tècnicament viable, econòmicament sostenible, també disponibles en català i de temàtica relacionada, i que van ser presentats durant l’any passat.


Comentaris