Sun anuncia un servei de suport per a l’OpenOffice

Compartiu


Sun Microsystems ha fet un pas endavant a favor del programari lliure en l’anuncia d’un servei de suport complet -alguns serveis gratuïts i altres de pagament- pel programa OpenOffice.org, incloent-hi la versió en català. També ha anunciat una versió gratuïta de prova del seu últim paquet per a desenvolupadors, Java Studio Creator.

“El creixement sense precedents d’StarOffice i OpenOffice.org mostra que les suites i són per mantenir-s’hi,” ha dit Curtis Sasaki, vicepresident de Sun per a solucions d’escriptori. “Com a impulsor clau de la comunitat Open Office.org, Sun està en una posició excel·lent per proporcionar un bon servei de suport.”

La companyia californiana ha dit que ha declinat la invitació d’afegir-se al consorci Eclipse pel desenvolupament d’eines de codi obert, esmentant un conflicte d’interessos amb IBM. Això no és sorprenent, tenint en compte que el nom mateix d’Eclipse era un sarcasme irònic sobre el negoci de les eines de Sun.

Sun ha dit que proporcionarà als usuaris de l’OpenOffice.org suport gratuït per a la primera incidència a través del seu centre ‘users free first-incidence support’. En breu, anunciarà el preu del suport d’OpenOffice.org que serà similar als preus del suport per a l’StarOffice

El juliol de 2000, Sun va donar el codi font d’StarOffice.com i va batejar-lo com a OpenOffice.org. Des d’aleshores, s’han descarregat més de 40 milions de còpies de totes dues versions d’aquesta potent suite ofimàtica.

StarOffice, actualment en la seva versió 7.0, i OpenOffice 1.1 comparteixen el mateix codi font, però StarOffice inclou controls de gestió i altres característiques orientades a les empreses que Open Office no ofereix. Sun va comprar l’empresa alemanya creadora de l’StarOffice, l’any 1999 al seu fundador, Marco Boerries.

Softcatalà i Sun Microsystems van signar l’any 2001 un acord de col·laboració pel qual Softcatalà assumeix la traducció al català de la versió de codi obert de l’OpenOffice.

Aquesta adreça:

http://www.softcatala.org/projectes/openoffice

acull tota la informació de l’equip que treballa aquest projecte.


Comentaris