Softcatalà i The Document Foundation presenten el LibreOffice 3.3 en català

Compartiu


El LibreOffice (http://www.libreoffice.org) és un nou paquet ofimàtic creat i gestionat per la comunitat de programari lliure a partir de l’OpenOffice.org. Promogut per l’associació internacional sense afany de lucre The Document Foundation (http://www.documentfoundation.org), Softcatalà ha adaptat la traducció catalana de l’OpenOffice.org a aquest nou paquet ofimàtic, tant a l’estàndard general com a la variant valenciana de la llengua. The Document Fundation  disposa del suport d’associacions i empreses d’arreu del món, entre les que s’inclouen Google, Canonical, Novell, GNOME Foundation o RedHat.

El LibreOffice 3.3, que tot i aquesta numeració és la primera versió estable del paquet, permet crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars. El paquet ofimàtic inclou un processador de textos (Writer), un gestor de fulls de càlcul (Calc), un editor de presentacions (Impress), un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw), un editor de base de dades (Base) i un editor de fórmules matemàtiques (Math). Els usuaris, per tant, disposen de tots els recursos necessaris per ser productius en un món modern.

El LibreOffice 3.3 es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux i Mac en 112 llengües i variants. El podeu descarregar des del Rebost de Softcatalà:

https://www.softcatala.org/programes/libreoffice/

El paquet ofimàtic incorpora diverses característiques noves i úniques. Les més populars entre els membres de la comunitat, sense cap ordre en particular, són:

  • Capacitat d’importar i treballar amb fitxers vectorials SVG.
  • Fàcil inserció de pàgines de títol i el format de la seva numeració en Writer.
  • Una eina de navegació més útil pel Writer.
  • Millora de l’ergonomia en el Calc per al full i la gestió de les cel·les.
  • Filtres d’importació de documents del Microsoft Works i del Lotus Word Pro.
  • Extensions que proporcionen la importació de documents PDF.

El LibreOffice 3.3 també proporciona totes les noves característiques de l’OpenOffice.org 3.3, com ara la gestió de noves propietats personalitzades, incrustació de fonts estàndard de PDF en els documents PDF, el nou tipus de lletra Liberation Narrow, la protecció de documents millorada al Writer i al Calc; dígits decimals automàtics de format al Calc, un milió de files en un full de càlcul, noves opcions per a la importació CSV al Calc, inserció d’objectes de dibuix en els gràfics, millor gestió del disseny de diapositives a l’Impress, una nova interfície fàcil d’usar a l’Impress, etiquetes de color de full al Calc, etc. Diverses d’aquestes noves característiques van ser aportades pels membres de l’equip del LibreOffice abans de la formació de la Document Foundation.

Quant a la Document Foundation

The Document Foundation (TDF) té la missió de facilitar en els propers mesos l’evolució de la Comunitat de l’OpenOffice.org en una organització nova, oberta, independent i basada en el mèrit. Una fundació independent representa un millor reflex dels valors dels col·laboradors, usuaris i partidaris, i permetrà a una comunitat més eficaç, eficient i transparent. TDF protegeix les inversions anteriors, es construeix sobre els èxits de la primera dècada de l’OpenOffice.org i fomenta una àmplia participació de la comunitat, que és qui coordinarà l’activitat.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris