Softcatalà presenta la traducció del GIMP 2.2 al català

Compartiu


Només dos mesos més tard de presentar la versió en català del GIMP 2.0, Softcatalà presenta ara el GIMP 2.2, una versió molt millorada d’aquest conegut programa de codi lliure per fer retoc fotogràfic i composició artística professional.

Com a novetat a destacar, Softcatalà presenta juntament amb el GIMP tot un conjunt de tutorials en català, per tal que ràpidament podeu començar a treure’n el màxim profit.

El GIMP és ideal per a fotògrafs, dissenyadors de web i en general per a qualsevol persona que vulgui editar o composar imatges digitals, ja que el GIMP permet treballar en tècniques avançades de disseny gràfic: canals, capes, màscares, eines de selecció intel·ligents i eines per fer correccions de nivells i corbes de color.

El GIMP és un programa lliure i, per tant, es pot distribuir i millorar indefinidament. Per això, el GIMP no té límits. I a més és multiplataforma, està disponible per a UNIX, GNU/Linux, Windows i Mac OS X. En plataformes Windows, es recomana preferentment Windows XP o Windows 2000.

A partir d’aquesta versió del GIMP en català, els usuaris de Windows notaran que el procés d’instal·lació ha canviat. En comptes d’un sol programa instal·lador, ara n’hi ha dos: un per a l’entorn GTK i un per al GIMP. Els dos instal·ladors es distribueixen en un fitxer comprimit (ZIP). Primer s’ha d’instal·lar l’entorn GTK, perquè és un requisit per tal que el GIMP funcioni, i després instal·lar el GIMP. L’entorn GTK pel GIMP és equivalent al directX per als jocs de PC, moltes aplicacions gràfiques de GNU, com ara el gCAD3D, utilitzen l’entorn GTK, i no cal reinstal·lar l’entorn per a cada aplicació gràfica.

El GIMP 2.2 és molt millor que la versió anterior: és més robust, s’ha solucionat el tema de la pantalla negra d’errors; permet una millor interacció amb altres programes (l’OpenOffice, l’Abiword), i amb altres dispositius (ratolins amb rodeta, dispositius MIDI, …); i en general és més fàcil de fer anar que mai.

A la nostra pàgina del projecte GIMP podeu trobar més informació sobre aquest programa, així com les respostes a les preguntes més freqüents. I si encara teniu dubtes, escriviu en el fòrum general.


Comentaris