Softcatalà presenta la traducció del GIMP 2.0 al català

Compartiu


El GIMP és un programa de codi lliure per fer retoc fotogràfic i per crear i composar imatges, comparable a les versions professionals del Paint Shop Pro de Jasc i del Photoshop d’Adobe.

Podeu treballar amb el GIMP tant en plataformes UNIX, GNU/Linux, Windows i Mac OS X. En plataformes Windows, es recomana preferentment Windows XP o Windows 2000.

Entre els canvis més importants des de l’antic GIMP 1.2, hi trobareu sobretot un redisseny molt interessant de la interfície: els diàlegs flotants ara es poden agrupar en pestanyes i els menús de la imatge són més fàcilment accessibles i manejables que mai. Ara es pot assignar ràpidament una combinació de tecles a una opció del menú, prement durant uns instants la combinació quan l’opció del menú està seleccionada. També s’hi ha afegit una opció per treballar còmodament en pantalla completa.

El GIMP ara suporta dos formats gràfics molt usats pels navegadors web: el SVG i el MNG. El format SVG (Scalable Vector Graphics), és un estàndard per treballar amb gràfics vectorials i el format MNG es pot considerar un PNG animat.

Les eines que més s’han millorat en el GIMP 2.0 són les eines de text, que ara permeten canviar el text tantes vegades com faci falta, i les eines de selecció i edició de camins. El sistema de selecció d’àrees ara permet fer unions i interseccions, tant des de teclat com des d’una botonera senzilla. A partir d’una selecció d’un simple quadrat, es pot transformar la selecció en un camí i així es poden editar els punts vèrtexs, així com afegir-ne i treure’n per obtenir un objecte complex que finalment es pot pintar amb el color o patró desitjat.

Un altre canvi important en aquesta nova versió és que ara permet programar fitxers de seqüències amb el llenguatge Python-fu, molt més potent i senzill que el seu predecessor Gimp-Perl. A partir d’ara els llenguatges Gimp-Perl i Scheme estan disponibles en uns paquets separats del programa principal del GIMP.

A la nostra pàgina del projecte GIMP podeu trobar més informació sobre aquest programa, així com uns tutorials bàsics per aprendre’l a fer servir.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris