Softcatalà presenta la traducció del Gaim 1.2.1 al català

Compartiu


El Gaim és un client de missatgeria instantània multiplataforma i multiprotocol desenvolupat per la comunitat de programari lliure creada al voltant del projecte Gaim

Amb el Gaim podreu comunicar-vos amb els vostres amics del MSN Messenger, però alhora, i sense canviar d’aplicació, també podreu comunicar-vos amb els que es connecten mitjançant altres tipus de servidors. El Gaim 1.2.1 pot comunicar-se amb servidors AIM, ICQ, MSN Messenger, Yahoo!, IRC, Jabber, Gadu-Gadu, SILC, GroupWise Messenger i Zephyr.

El Gaim integra les característiques de cada protocol; així, quan parleu amb un amic del MSN, podreu rebre una notificació quan tanqui la finestra o quan hagi començat a escriure. A més a més, us permet instal·lar connectors per treballar amb pestanyes, corregir l’ortografia, substituir text, minimitzar-lo a la safata del sistema en sortir (per a GNOME 2, KDE 3.1 i Windows), i moltes coses més.

El Gaim és una aplicació de codi lliure, que utilitza les biblioteques multiplataforma GTK per aconseguir que es vegi de la mateixa manera en GNU/Linux, en Windows XP i 2000, en BSD i en Mac OS X.

En plataforma Windows, si ja teníeu instal·lades les biblioteques GTK per a altres aplicacions, com ara el GIMP 2.2, cal desinstal·lar-les i substituir-les per les del Gaim, que són més noves. El GIMP continuarà funcionant igualment. Malauradament, les biblioteques GTK del Gaim no funcionen en sistemes Windows 9x o Me, però el Gaim està disponible per a plataformes Qtopia (Sharp Zaurus i iPaq).

Podeu visitar la pàgina oficial (en anglès) a http://gaim.sourceforge.net d’on podeu baixar-vos les diferents versions per sistemes GNU/Linux i altres sistemes operatius.


Comentaris