Softcatala presenta la traducció al català de l’OpenOffice.org 3.2.1

Compartiu


L’OpenOffice.org és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Permet crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars. L’OpenOffice.org 3.2.1 ha estat desenvolupat per la comunitat OpenOffice.org i es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux, Unix, Mac i Solaris.

El paquet ofimàtic inclou un processador de textos (Writer), un gestor de fulls de càlcul (Calc), un editor de presentacions (Impress), un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw), un editor de base de dades (Base) i un editor de fórmules matemàtiques (Math). Els usuaris, per tant, disposen de tots els recursos necessaris per ser productius en un món modern. L’OpenOffice.org és lliure, això vol dir que ofereix la llibertat d’utilitzar, d’estudiar, de millorar i de compartir el programari.

Aquesta versió no afegeix cap funcionalitat nova, sinó que corregeix errors i inclou millores de les funcions ja existents. També soluciona problemes de seguretat, per tant, és molt important que tots els usuaris s’actualitzin a la nova versió el més aviat possible.

Teniu més informació a:

Traducció completa i millorada

La versió anterior, l’OpenOffice.org 3.2, no estava completament traduïda al català, tal com s’esmentava a la nota de premsa. Això feia que una gran part dels diàlegs d’opcions de l’OpenOffice.org apareguessin en anglès. En aquesta nova versió 3.2.1, tant l’aplicació com l’ajuda estan totalment traduïdes al català. És més, l’OpenOffice.org 3.2.1 inclou una traducció molt millorada, ja que s’han corregit centenars d’errors. És per això que recomanem a tots els usuaris que s’actualitzin a aquesta nova versió de l’OpenOffice.org.

Crida a la participació

El projecte de traducció necessita més voluntaris. Si sou usuaris de l’OpenOffice.org i esteu interessat en ajudar amb el projecte, no dubteu en passar-vos per la pàgina del projecte de l’OpenOffice.org a Softcatalà i apuntar-vos a les llistes de correu, on podreu contactar directament amb l’equip de traducció per involucrar-vos en el projecte. Probablement l’OpenOffice.org sigui un dels projectes més importants del programari lliure i una de les traduccions amb més transcendència del català.

 

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris