Softcatalà presenta la traducció al català de l’OpenOffice.org 2.2

Compartiu


L’OpenOffice.org 2.2 és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Té tot el que es pot esperar d’un paquet ofimàtic i, a més a més, en català. Hi podreu crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars.

L’OpenOffice.org 2.2 ha estat desenvolupat per la comunitat OpenOffice i es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux i Unix.

És el primer paquet ofimàtic que implementa l’estàndard OpenDocument Format, aprovat pel comitè internacional d’estàndards ISO/IEC. El format OpenDocument pot utilitzar-se amb qualsevol aplicació ofimàtica, sense por d’haver de dependre d’un proveïdor específic ni dels termes de llicència, amb la seguretat que els documents es podran llegir, editar i imprimir en un futur.

El paquet ofimàtic incorpora un mòdul de base de dades (Base), per a complementar el processador de textos (Writer), el gestor de fulls de càlcul (Calc), el mòdul de presentacions (Impress) i l’eina de dibuix (Draw). Els usuaris, doncs, disposen de tots els recursos necessaris per a ser productius en un món modern. L’OpenOffice.org és lliure, això vol dir que ofereix la llibertat d’utilitzar, d’estudiar, de millorar i de compartir el programari.

En la versió 2.2, els usuaris s’adonaran immediatament de la millora en la qualitat de presentació del text en totes les parts de l’OpenOffice.org. Ara s’utilitza per defecte l’interlletratge (anglès kerning), una tècnica per a millorar l’aspecte del text escrit amb tipus de lletra proporcionals La funció d’exportació de PDF s’ha millorat amb l’addició de l’opció per a la creació opcional d’adreces d’interès. La versió 2.2 també inclou millores per a aprofitar les noves opcions estètiques que ofereix el nou Microsoft Windows Vista.

En aquesta nova versió, el gestor de fulls de càlcul Calc ha millorat la seva
compatibilitat amb els formats de fitxer de Microsoft, incloent-hi la compatibilitat amb taules de Pivot i algunes funcions trigonomètriques especialitzades. S’han millorat també les opcions de compatibilitat per a alguns connectors de base de dades, com ara l’Oracle ODBC.

La versió 2.2 protegeix als usuaris de vulnerabilitats de seguretat que han estat descobertes, i mitjançant les quals el PC podia ser atacat per certs tipus de documents. Es recomana a tots els usuaris que s’actualitzin a l’OpenOffice.org 2.2.

Descàrrega:

Versió per a Windows
http://www.softcatala.org/prog126.htm

Versió per a GNU/Linux
https://www.softcatala.org/pub/softcatala/openoffice

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a
http://www.softcatala.org.


Comentaris