Softcatalà presenta la traducció al català de l’OpenOffice.org 2.0.3

Compartiu


L’OpenOffice.org 2.0.3 és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Té tot el que podeu esperar d’un paquet ofimàtic i, a més a més, en català. Podeu crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i produir dibuixos espectaculars.

L’OpenOffice.org 2.0.3 ha estat desenvolupat durant més de dos anys per la comunitat OpenOffice i es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux i Unix.

És el primer paquet ofimàtic que ofereix suport integral al nou estàndard Open Document Format que recentment ha aprovat el comitè internacional d’estàndards ISO/IEC. El format OpenDocument pot utilitzar-se amb qualsevol aplicació ofimàtica, sense por d’haver de dependre d’un proveïdor específic ni dels termes de llicència, amb la seguretat que els documents es podran llegir, editar i imprimir en un futur.

El paquet ofimàtic incorpora un mòdul de base de dades (Base), per a complementar el processador de textos (Writer), el gestor de fulls de càlcul (Calc) i el de presentacions (Impress), i l’eina de dibuix (Draw). Els usuaris, doncs, disposen de tots els recursos necessaris per a ser productius en un món modern. L’OpenOffice.org és lliure, això vol dir que ofereix la llibertat d’utilitzar, d’estudiar, de millorar i de compartir el programari

Les millores de la nova versió 2.03 inclouen:

– Millora en el rendiment. Per exemple, 23% de millora en operacions en el full de càlcul.
– Millores en la compatibilitat amb formats del Microsoft Office.
– Noves opcions d’integració de correu electrònic per usuaris que vulguin enviar correus amb adjuncions.
– Més llengües amb possibilitat de tesaurus.
– Resoltes diverses vulnerabilitats de seguretat.

Es recomana a tots els usuaris actualitzar-se a l’OpenOffice.org 2.03.

Descàrrega

Versió Windows
http://www.softcatala.org/prog126.htm

Versió GNU/Linux
https://www.softcatala.org/pub/softcatala/openoffice

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris