Softcatalà presenta la traducció al català del navegador Firefox 4

Compartiu


Softcatalà, conjuntament amb la comunitat de Mozilla, presenta la traducció al català de la nova versió 4 del ben conegut navegador Firefox.

La publicació d’aquesta nova versió es realitza de forma simultània en més de 80 llengües, la qual cosa fa que continuï essent una de les aplicacions informàtiques multiplataforma amb més traduccions.

Algunes de les novetats més importants d’aquesta nova versió són:

  • Redisseny de la interfície. S’ha canviat la ubicació de les pestanyes, dels botons de les barres superiors i del menú principal, que se simplifica en alguns sistemes operatius.
  • Gestió de les pestanyes. La navegació amb les pestanyes és més fàcil, poden destacar-se’n aquelles que contenen aplicacions web que emprem habitualment i se’ns permet organitzar-les en grups.
  • Sincronització. Des d’aquesta versió s’inclou ja per defecte l’opció de sincronitzar adreces d’interès, historial o preferències amb instàncies del Firefox que tinguem en altres ordinadors o en la mateix versió mòbil del navegador, que apareixerà imminentment també per a l’Android i l’N900.
  • Nova pàgina de complements. La gestió dels complements ara es porta des d’una secció amb un aspecte de pàgina web, i és més fàcil tenir un control al detall de les actualitzacions necessàries.
  • Millora del rendiment. S’ha incorporat un nou motor de JavaScript, permetent així una càrrega més ràpida de les aplicacions web més complexes i una arrencada més ràpida del navegador.
  • Web 3D. A partir d’ara s’espremen al màxim les possibilitats gràfiques que aporta l’HTML5 i és possible reproduir animacions web com les que podeu veure en aquest lloc de demostracions.

Podeu obtenir-ne més informació consultant la llista detallada de les característiques d’aquesta versió.

Podeu baixar el Firefox 4 en català per al Windows, el GNU/Linux i el MacOSX des del Rebost de Softcatalà i també des de la pàgina firefox.cat, que hem llançat coincidint amb la sortida d’aquesta versió.

Podeu trobar més informació sobre les novetats de Mozilla en català al portal Mozilla.cat.

Quant a Mozilla

Mozilla és una comunitat global que treballa per assegurar que la xarxa segueixi sent un recurs públic, compartit i obert per a tothom. http://www.mozilla.org

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org


Comentaris