Softcatalà presenta la traducció al català del navegador Firefox 3

Compartiu


Softcatalà, en col·laboració amb la comunitat de Mozilla i la filial europea Mozilla Europe, presenta la traducció al català de la nova versió 3.0 del mundialment reconegut navegador Firefox.

Aquesta nova versió es presenta simultàniament en més de 40 llengües i també se n’ha traduït gran part de l’ajuda, la qual es continuarà completant en la nostra llengua de forma col·laborativa a la xarxa.

Algunes de les diverses novetats i innovacions tecnològiques a destacar són:

 • La integració de les adreces d’interès amb l’historial de navegació en una biblioteca de pàgines web, les quals també es poden etiquetar per a facilitar-ne la cerca i la consulta.
 • Una «barra d’ubicació intel·ligent» que mostra, a mesura que hi aneu escrivint, els llocs web del vostre historial que coincideixin amb el text introduït.
 • Un zoom més potent, que permet ampliar i reduir les pàgines que visiteu d’una forma més natural i escalada.
 • Una navegació més fluïda a través de les pestanyes, la qual permet desplaçar-se entre elles d’una forma més còmoda.
 • Un millor tractament dels gràfics, amb la inclusió de noves característiques de les tecnologies SVG i Canvas, i també l’ús de perfils de colors propis de les imatges.
 • Un menor consum de memòria, i per tant, una càrrega de les pàgines i imatges més eficient.
 • Una aparença més idònia d’acord amb la plataforma que utilitzeu (Windows, Linux o Mac)
 • Un gestor de baixades que permet aturar i reprendre les baixades que tingueu entre sessions.
 • Diferents mesures per a millorar encara més la seguretat a la xarxa, des de botons de ràpida identificació d’una pàgina a avisos de llocs web sospitosos de ser fraudulents, perillosos, o de no posseir un certificat adequat.
 • Integració amb sistemes antivirus i de control parental a Windows.

Podeu obtenir-ne més informació consultant una llista detallada de les característiques i les notes d’aquesta versió.

Tal com en el llançament de la versió 2, hi haurà celebracions arreu del món, i com és d’esperar, també al nostre país. A continuació es llisten les que estan previstes actualment:

 • Barcelona. El dijous 26 de juny a partir de les 7 de la tarda al Centre Comarcal Lleidatà. Organitzada per l’equip de traducció del Firefox al català, es farà una presentació de les novetats del Firefox 3 i diferents experts web de l’àmbit català, com ara l’equip de l’EyeOS, n’opinaran al respecte. Poc després, hi haurà una actuació musical en directe del grup La Carxofa i la Ceba, i tot fent xerinola, en seguiran sortejos i regals commemoratius.
 • València. El dissabte 28 de juny a partir de les 10 del matí a Ca Revolta. Organitzada per la secció valenciana de la comunitat catalanoparlant de l’Ubuntu, es farà una explicació de les novetats del Firefox i una comparativa amb la resta de navegadors del mercat. S’animarà la sessió amb alguns obsequis.
 • Amposta. El dissabte 28 de juny a partir de les 5 de la tarda al Bart’s Cafè. Organitzada per Atictes, es parlarà de les innovacions del nou navegador de Mozilla i es farà un repàs del panorama actual a la xarxa. També hi haurà diverses sorpreses per als assistents.

Per a més informació de com assistir-hi, visiteu la pàgina http://festa.firefox.cat.

Aprofitant la sortida de la nova versió del navegador, des de la comunitat de Mozilla també s’ha organitzat un rècord Guiness per a aconseguir el màxim de baixades mundial que hagi tingut una aplicació de programari fins ara. N’obtindreu més detalls a la pàgina «Download Day» de la campanya SpreadFirefox.

Més informació


Comentaris