Softcatalà presenta la traducció al català del navegador Firefox 2.0

Compartiu


Softcatalà, en col·laboració amb Mozilla i la seua filial europea, presenta la traducció al català de la versió 2.0 del popular i extensament guardonat navegador Firefox, que es presenta simultàniament en més de trenta llengües. A banda de l’aplicació, també s’ha traduït l’ajuda i, progressivament, les pàgines oficials del programa que hi estan associades, per a així apropar-lo i facilitar-ne l’ús a l’usuari catalanoparlant en la seua experiència diària.

El Firefox sorgeix del projecte de programari lliure Mozilla.org, una iniciativa que nasqué amb l’objectiu de garantir la innovació i el respecte als estàndards oberts a la xarxa, basada en el codi obert i amb una comunitat de desenvolupadors i col·laboradors d’abast mundial.

Respecte de l’anterior, la versió nova incorpora, entre d’altres, les característiques següents:

* Un nou tema del Firefox per a millorar-ne la navegació.
* Protecció integrada contra la pesca electrònica, gràcies a una llista de llocs sospitosos que s’actualitza regularment de manera automàtica.
* Una millor gestió dels motors de cerca, alguns dels quals (com ara Google o Yahoo!) poden oferir suggeriments dels termes de cerca.
* Una navegació amb pestanyes més potent, que permet moure-s’hi més fàcilment, i amb la possibilitat de recuperar la darrera pestanya que s’hagi pogut tancar accidentalment.
* L’opció de poder recuperar una sessió de navegació anterior, perquè l’usuari ho decideix així per defecte o en el cas que es pugui haver interromput el programa involuntàriament o per una errada del sistema.
* Una visualització fàcil dels canals d’informació web, mitjançant la subscripció en forma d’adreces d’interès actives, com també per mitjà de clients locals o serveis d’agregació remots en línia.
* Correcció ortogràfica activada mentre s’emplena un formulari.
* Addició de resums d’elements d’informació de pàgines web en forma de títols d’adreces d’interès, que a més poden actualitzar-se periòdicament si el contingut original canvia.

Amb motiu del llançament d’aquesta versió nova, hi haurà celebracions arreu del món, i, entre d’altres, a Barcelona. Per a més informació, visiteu festa.firefox.cat.


Comentaris