Softcatalà presenta la traducció al català de Liberapay

Compartiu

Softcatalà presenta la traducció al català de Liberapay

Actualització (13/7/2018): el projecte Liberapay ha anunciat que Mangopay, el seu proveïdor de pagaments, els cancel·la el contracte de servei. Per aquest motiu, abans de 26/7/18, cal que buideu la cartera de Liberapay si hi teniu compte. Teniu més informació, en anglès, al comunicat oficial de Liberapay.

El Liberapay és una plataforma web de codi lliure que permet fer donatius de forma periòdica, sense comissions de gestió. El servei web està gestionat per l’associació homònima Liberapay, amb seu social a França. Els ingressos i retirada de diners a comptes bancaris els realitza el proveïdor de pagaments Mangopay, amb seu a Luxemburg. Softcatalà ha estat treballat en la traducció al català de la plataforma en els darrers mesos.

La finalitat del Liberapay és facilitar que els creadors de contingut puguin obtenir ingressos econòmics de forma regular i estable. A diferència d’altres plataformes, els donatius de Liberapay no estan condicionats a cap recompensa concreta. Els donants poden triar la quantitat i periodicitat del donatiu que volen fer i a qui vulguin fer, com a manera d’agrair-los la feina que fan.

Per als donants, l’operativa de funcionament de Liberapay és la següent:

  • L’usuari decideix quin donatiu vol fer. A qui fer-lo i per quina quantitat i periodicitat.
  • Si no hi ha saldo en el compte de Liberapay de l’usuari, per exemple perquè és el primer donatiu que fa, el sistema el convida a ingressar saldo en el compte. Ingressar saldo sí implica comissions del soci tecnològic Mangopay, i varien en funció de la quantitat de diners transferits i el sistema emprat.
  • Mentre el compte de l’usuari a Liberapay tingui saldo, es realitzaran els donatius definits per l’usuari.
  • Si el saldo s’esgota, els donatius s’aturen i el sistema convida a ingressar-hi més diners o cancel·lar els donatius.

Els beneficiaris poden crear comptes personals, col·lectius o d’organitzacions. Els donatius rebuts són públics, se saben el nombre de donatius i la quantitat de diners total, però no se saben els donants. Formalment, els donants cedeixen els diners al Liberapay i aquesta plataforma fa els donatius als beneficiaris, seguint les indicacions dels donants.

El Liberapay no té cap comissió de gestió, i es finança mitjançant els donatius que rep en el seu compte del Liberapay.

Des de Softcatalà considerem que és important disposar d’un sistema de donatius recurrents que estigui disponible en català. Això permet recompensar els creadors de continguts de forma directa, atès que tot sovint els webs en català no poden accedir fàcilment a altres vies de finançament alternatives com podria ser la publicitat, perquè les grans empreses del sector no permeten oferir publicitat de pagament en webs en català.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a https://www.softcatala.org


Comentaris