Softcatalà presenta la traducció al català de l’Inkscape 0.44-1

Compartiu


L’Inkscape és una eina de dibuix de codi obert que fa servir el format de gràfics de vectors escalable SVG del World Wide Web Consortium (W3C). Algunes de les característiques suportades inclouen formes bàsiques, camins, textos, marcadors, clons, transparències, transformacions, degradats i agrupació. A més, l’Inkscape suporta metadades de Creative Commons, edició de nodes, capes, operacions de camins complexes, text a camí, text a formes i edició XML de l’SVG. També importa múltiples formats com EPS, PostScript, JPEG, PNG, BMP i TIFF i exporta a PNG així com múltiples formats basats en vectors.

Dels molts canvis notables en la interfície d’usuari s’inclouen un diàleg de capes, selector de color adjuntat, un diàleg de preferències redissenyat, una barra d’eines de text i noves icones. D’altres canvis més profunds inclouen centres de rotació persistents, indicació d’estil interactiva en la barra d’eines, dreceres de teclat configurables, millores en el retolador cal·ligràfic i la nova característiques per “escolpir nodes”. A més, l’exportació en PDF suporta transparències.

Quant al projecte Inkscape en català

Softcatalà ha preparat paquets d’instal·lació de l’Inkscape per als usuaris catalanoparlants. Tot i que els instal·lables proporciontas pel projecte Inkscape disposen de la traducció en català per a l’aplicació, el paquet que podeu descarregar de Softcatalà té alguns tutorials traduïts addicionals i instal·lació completa en català, a més d’ocupar menys espai en disc ja que s’han suprimit la resta d’idiomes en què es troba disponible l’aplicació.

Sistemes operatius suportats i com obtenir-lo

* Windows 2000 i XP: la versió recomanada és la 0.44-1. Podeu baixar-vos el paquet en català des de la pàgina de descàrregues del rebost:

http://www.softcatala.org/prog171.htm

* Windows 98 Segona edició i Me: degut a incompatibilitats amb les biblioteques gràfiques de l’Inkscape, la darrera versió disponible és la 0.42-3. Podeu baixar-vos el paquet en català des del següent ftp de Softcatalà:

ftp://ftp.softcatala.org/pub/softcatala/inkscape/Inkscape-0.42-2.win32.exe

* GNU/Linux: l’Inkscape es troba disponible per a totes les distribucions. Atès la dificultat de proporcionar un únic paquet
instal·lable, el mètode d’instal·lació recomenat és mitjançant el gestor de paquets de la vostra propia distribució.

* Mac OSX: descarregueu l’Inkscape des de la seva pàgina web:

http://www.inkscape.org/download.php?css=css/base.css

Per a obtenir el codi font o l’instal·lador original de Windows amb tots els idiomes, aneu a
http://www.inkscape.org/download.php?css=css/base.css.

Més informació

Podeu obtenir més informació quant a l’Inkscape i com col·laborar amb el nostre projecte a http://www.softcatala.org/wiki/Inkscape.


Comentaris