Softcatalà presenta la traducció al català del gestor de correu Thunderbird 3

Compartiu


Softcatalà, conjuntament amb el projecte Mozilla Messaging i la resta de la comunitat Mozilla i Mozilla Europa, presenta la traducció al català de la nova versió 3 del seu popular gestor de correu Thunderbird.

El Thunderbird és un client de correu i de grups de discussió ràpid, flexible i segur. El programa inclou les característiques més útils que pot necessitar un gestor de correu modern: filtres de missatges, gestió del correu brossa amb autoaprenentatge, safata d’entrada global i, a més, lectura de canals RSS i podcasts. A més, es pot personalitzar mitjançant complements. D’aquesta manera, cada usuari pot gestionar-se el correu de la manera que vulgui. Per exemple, amb l’extensió Lightning Calendar, l’usuari pot controlar-se l’agenda, organitzar-se les tasques i convocar reunions, o bé, amb l’extensió Personas per al Thunderbird, pot canviar l’aparença de l’aplicació i fer-la més atractiva.

La versió 3 del Thunderbird inclou novetats importants. Moltes de les novetats són idees que s’han après arran de l’èxit del navegador Mozilla Firefox i que s’han aprofitat per millorar el Thunderbird.

  • Configurar un nou compte de correu ara és més fàcil que mai: amb poca informació sobre el compte, el Thunderbird mira d’esbrinar la resta de la configuració.

  • El correu en pestanyes permet carregar els missatges en pestanyes per tal de poder saltar fàcilment d’un missatge a l’altre, sense haver de tancar i d’obrir finestres.

  • Els resultats de cerca també s’obren en una pestanya nova, i es mostra una línia temporal per poder ubicar els missatges en el temps.

  • Un nou gestor de complements permet trobar més ràpidament l’extensió que l’usuari necessita.

  • Si un missatge no es vol que aparegui a la safata d’entrada però no es vol suprimir, ara es pot arxivar. L’arxivament ajuda a gestionar la safata d’entrada i desa el correu en un nou sistema de carpetes d’arxivament.

  • Gràcies a les carpetes intel·ligents, ara en comptes d’anar a la safata d’entrada de cada un dels vostres comptes, es pot veure tot el correu entrant en una sola carpeta de safata d’entrada.

  • Per afegir un contacte a la llibreta d’adreces, ara només cal dos clics: fent clic a l’estrella que apareix al costat de cada contacte es pot controlar quins contactes es volen conservar i quins no.

  • Els missatges també tenen una estrella per marcar els que es consideren més importants, i assignar-los una etiqueta.

  • El Thunderbird és intel·ligent: llegeix el correu abans d’enviar-lo i avisa si veu que l’usuari s’ha oblidat d’afegir un fitxer adjunt.

Pel que fa a la seguretat, hi ha moltes funcionalitats per protegir la privadesa de l’usuari, com ara el blocatge automàtic de les imatges incloses als missatges, la detecció d’intents de pesca electrònica, la gestió de certificats o el xifratge i autenticació amb algorismes de clau pública (amb extensions com l’Enigmail).

Podeu baixar-vos el Thunderbird 3 en català des del Rebost de Softcatalà.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris