Softcatalà presenta la traducció al català del gestor de correu Thunderbird 3.1

Compartiu


Softcatalà, conjuntament amb el projecte Mozilla Messaging i la resta de la comunitat Mozilla, presenta la traducció al català de la nova versió 3.1 del popular gestor de correu Thunderbird.

El Thunderbird és un client de correu i de grups de discussió ràpid, flexible i segur. El programa inclou les característiques més útils que pot necessitar un gestor de correu modern: filtres de missatges, gestió del correu brossa amb autoaprenentatge, safata d’entrada global i, a més, lectura de canals RSS i podcasts. A més, es pot personalitzar mitjançant complements. D’aquesta manera, cada usuari pot gestionar-se el correu de la manera que vulgui. Per exemple, amb l’extensió Lightning Calendar, l’usuari pot controlar-se l’agenda, organitzar-se les tasques i convocar reunions, o bé, amb l’extensió Personas per al Thunderbird, pot canviar l’aparença de l’aplicació i fer-la més atractiva.

La versió 3.1 és un pas més en l’evolució de la versió 3.0, apareguda fa poc més de mig any. D’entre les diferents novetats, en destacaríem:

  • Millores de rendiment i seguretat, prenent com a base part del codi del mateix Firefox 3.6.
  • Unes capacitats de cerca més potents: ara es permet fer cerques aniuades (una condició dins d’una altra), i es pot filtrar ràpidament els missatges d’acord amb diferents propietats, això és, si són llegits, el nom del destinatari, o si s’han destacat o marcats amb cap etiqueta.
  • Un auxiliar de migració per a usuaris de la versió 2.0: des d’un diàleg se suggereix a l’usuari com vol mantenir el seu compte, i alhora es poden instal·lar complements addicionals per a certes funcionalitats.
  • Seguint el mateix model que amb el Firefox, també s’ha creat un lloc d’assistència per a l’usuari final: http://support.mozillamessaging.com/ca/kb Ara cal l’ajuda dels voluntaris per a ampliar-lo i traduir-lo en diferents llengües.

Podeu baixar-vos el Thunderbird 3 en català des del Rebost de Softcatalà.

Per a més informació, podeu consultar:

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris