Softcatalà presenta la traducció al català del gestor de correu Thunderbird 2

Compartiu


Softcatalà, en col·laboració amb Mozilla i Mozilla Europa, presenta la traducció al català de la versió 2 del seu popular gestor de correu Thunderbird, que es presenta simultàniament en més de trenta llengües. A banda de l’aplicació, també s’estan traduint progressivament les pàgines oficials del programa que hi estan associades, per a així apropar-lo i facilitar-ne l’ús a l’usuari catalanoparlant en l’experiència diària.

El Thunderbird és un client de correu i grups de discussió lliure i gratuït d’execució ràpida, que consumeix menys recursos que altres alternatives. El programa té gran quantitat d’opcions de personalització i incorpora les característiques més útils que pot necessitar un gestor de correu d’avui dia: filtres de missatges, gestió del correu brossa amb autoaprenentatge, safata d’entrada global i, a més, lectura de canals RSS i podcasting, etc. Tot això juntament amb les opcions a les quals podem estar més habituats, com ara la cerca de missatges o una llibreta d’adreces personal. També hi trobem auxiliars per a migrar el nostre correu des d’altres clients de correu del mateix ordinador.

Entre les novetats més notables, cal destacar:

  • Un nou sistema d’etiquetatge, on ara poden afegir-se noves etiquetes personalitzades, apart de les que ja s’incloïen per defecte.
  • Un historial de missatges, que permet moure’s a través dels missatges de la mateixa manera que es fa amb un historial de navegació des del navegador.
  • Una cerca millorada integrada dins dels missatges, a l’estil del navegador web Firefox, activada a mesura que s’escriu.
  • Nous auxiliars de configuració, per a posar a punt comptes de correu de serveis tan populars com gmail o .mac.
  • Altres detalls per a fer més agradable el seu ús quotidià, com ara la previsualització dels nous missatges d’una carpeta quan hi passem el ratolí per sobre, o una notificació gràfica d’arribada de nou correu, ara a tots els sistemes operatius.

Com amb el navegador Firefox, és possible augmentar-ne les prestacions gràcies a les extensions. Un exemple n’és l’extensió Webmail, la qual permet utilitzar alguns dels servidors de correu web més populars.

Pel que fa a la seguretat, hi ha moltes funcionalitats per a protegir la privadesa de l’usuari, com ara el blocatge automàtic de les imatges incloses als missatges, la detecció d’intents de pesca electrònica, la gestió de certificats o el xifratge i autenticació amb algorismes de clau pública amb extensions com l’Enigmail.

Podeu baixar-vos el Thunderbird 2 en català per a:

Podeu trobar més informació del Thunderbird al wiki de Softcatalà.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris