Softcatalà presenta la traducció al català del Firefox 1.0.6, el Thunderbird 1.0.6, el Mozilla 1.7.1, l’Abiword 2.2.9 i el GIMP 2.2.8

Compartiu


Ja tenim disponibles en català el Firefox 1.0.6, el Thunderbird 1.0.6 i el Mozilla 1.7.11 en català. Les noves versions d’aquests programes són actualitzacions de seguretat que corregeixen algunes de les errades i vulnerabilitats que s’han detectat d’ençà de la sortida de les versions anteriors.

Pel que fa al Firefox, els usuaris de Windows podeu actualitzar-lo fent un clic a la fletxa blanca que, dins d’una rodona vermella, trobareu al marge superior dret del navegador. Si no veieu aquesta fletxa, podeu anar a Eines->Opcions->Avançat->Actualització de programari, feu clic a Comprova-ho ara i seguiu les instruccions. Per descomptat, també podeu baixar-vos-en l’instal·lador directament.

Per als altres programes i per a les plataformes GNU/Linux i Mac OS X, l’opció anterior encara no és funcional. No obstant això, podeu baixar-vos aquestes versions des de la pàgina del projecte Mozilla en català, on també podeu trobar molta ajuda, informació i recursos que poden ser d’interès per als usuaris d’aquestes aplicacions.

En aquests moments s’està treballant en les localitzacions de les versions 1.5.x del Firefox i el Thunderbird; si voleu col·laborar-hi provant-ne les noves versions, podeu fer-ho des de la llista del Navegador.

L’Abiword és un processador de textos amb un aspecte semblant al Microsoft Word, però lliure, gratuït i molt més lleuger. L’AbiWord ofereix una pila de funcions per a processament de textos; inclou totes les opcions habituals de formatació de caràcters, alineament de paràgrafs, regles, tabulacions, etc. S’hi poden utilitzar tipus de lletra TrueType, “desfés” il·limitats i imatges del disc dur. A més del format propi de l’AbiWord, el programa pot obrir els formats del Microsoft Word, de text enriquit i de text senzill. Inclou correctors ortogràfics en anglès, català, castellà i francès. La versió 2.2.9 incorporà més de 100 petites millores i correccions des de l’última versió en català que vam publicar.

El GIMP és un conegut programa lliure multiplataforma per al tractament d’imatges. Està pensat per a fotògrafs, dissenyadors de webs i, en general, per a qualsevol persona que vulgui editar o compondre imatges digitals.

Juntament amb la versió 2.2.8 del GIMP, Softcatalà presenta una nova ampliació de la col·lecció de manuals en català del GIMP.

Per a sistemes Windows (només W2000 i XP), el GIMP es distribueix dins d’un fitxer comprimit conjuntament amb l’entorn GTK. Primer cal instal·lar l’entorn GTK, requisit indispensable per al funcionament del GIMP, i, després, el GIMP.

Softcatalà és una associació sense ànim de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris