Softcatalà presenta la traducció al català de l’editor de pàgines web Nvu 1.0

Compartiu


Ja tenim disponible la primera traducció a la llengua catalana del projecte Nvu.

L’NVU (pronunciat, en anglès, com a “N-view“, per a “new view“) és un sistema complet per editar pàgines web que combina la gestió de tots els fitxers del lloc web i la facilitat d’ús del WYSIWYG (de l’anglès “What You See Is What You Get“) per a l’edició. L’NVU està dissenyat per ser extremadament senzill de fer servir, i es converteix en l’eina ideal per aquells usuaris de computadores sense gaires coneixements tècnics que volen crear un lloc web atractiu i d’aspecte professional sense necessitat de conèixer els HTML o els detalls de la programació web.

El codi de l’NVU parteix de l’existent redactor del Mozilla. Actualment el conjunt d’aplicacions del Mozilla està en procés de dividir-se en peces individuals de codi (el navegador, el client de correu, etc..). Per tant doncs, l’NVU parteix ja del redactor del Mozilla i hi afegeix noves característiques, funcionalitats i facilitats d’ús.

L’NVU està disponible per a descàrrega dins la secció de projectes del Mozilla per a plataformes Windows, GNU/Linux i Mac OS X.

També hi ha més informació sobre el projecte en la pàgina de les preguntes més freqüents.

Softcatalà és una associació sense ànim de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb internet i les noves tecnologies a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris