Softcatalà presenta el nou Recull de termes versió 4.2

Compartiu


Es presenta la versió 4.2 del Recull de termes de Softcatalà. Es tracta d’un recull de termes informàtics en anglès amb la corresponent traducció al català, elaborat i actualitzat de manera continuada per Softcatalà. Aquests termes han estat extrets dels textos originals en anglès dels diferents programes que Softcatalà ha traduït fins ara, o que estan en procés de traducció.

Aquest document és una eina important i útil per a traductors ja que inclou les traduccions de gairebé 1.967 entrades, algunes de les quals apareixen força sovint en els textos que cal traduir i per a les quals -de vegades- resulta força enrevessat de trobar una traducció adequada i coherent. En altres ocasions, les traduccions ja estan normalitzades i Softcatalà es limita a deixar-ne constància en aquest recull.

La versió que es presenta avui recull 154 canvis, que inclouen termes nous i esmenes. Els termes nous que s’hi recullen són principalment de l’àmbit de la telefonia mòbil, d’aplicacions d’Internet i d’aplicacions gràfiques fruit de l’experiència recollida en aquest àmbits per Softcatalà amb projectes recents.

Tothom qui vulgui fer algun comentari o suggeriment sobre aquest nou Recull ho pot fer mitjançant la llista la llista de correu de terminologia; per a donar-s’hi d’alta només cal accedir a la pàgina de llistes de Softcatalà (http://www.softcatala.org/llistes).

Es pot accedir al nou Recull de termes des de l’adreça http://www.softcatala.org/recull. Aquesta edició del recull ha estat revisada pel centre de terminologia TERMCAT.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic, relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris