Softcatalà presenta el seu nou lloc web

Compartiu


L’organització de voluntaris Softcatalà presenta el seu nou lloc web després de més de sis anys amb un disseny inspirat en l’obra de l’arquitecte Gaudí. El passat 2 d’octubre va fer 10 anys de la presentació en públic de Softcatalà.

Els aspectes col·laboratius han tingut molt de pes en el disseny del nou lloc web, que utilitza programari lliure com el MediaWiki, el mateix que utilitza la Viquipèdia com a gestor principal de continguts, i que permet l’edició col·laborativa de contingut.

També s’utilitza el gestor de continguts lliure Drupal per a les notícies i el sistema de fòrums lliure phpBB. Aprofitant la migració al nou web, Softcatalà ha contribuït en l’actualització de la traducció al català d’aquests projectes.

El nou disseny web, desenvolupat per la dissenyadora reusenca Anna Barberà, està basat en l’estètica de l’artista català Joan Miró.

Segons dades del Google Analytics, en el que duem de 2008 Softcatalà ha tingut una mitjana mensual de 396.000 visitants únics, 930.000 visites i 3,5 milions de pàgines vistes, el que situa Softcatalà entre els llocs web més populars en llengua catalana.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris