Softcatalà presenta un nou corrector gramatical de català

Compartiu


Softcatalà presenta un nou corrector gramatical i d’estil de català disponible a partir d’ara en la seva pàgina web. El nou corrector, a més de la ja habitual detecció d’errors ortogràfics, incorpora la detecció de moltes altres errades (gramaticals, tipogràfiques, sintàctiques, de puntuació, de picatge, confusions), i fa també recomanacions d’estil. Té en compte les principals variants territorials de la llengua i és completament configurable.

El corrector es pot usar de diferents maneres: en un editor en línia, com el de la pàgina web de Softcatalà; com a programa independent; com a extensió del processador de textos LibreOffice, o com a extensió del navegador Firefox. Vegeu aquí totes les possibilitats.

El corrector en català s’ha desenvolupat sobre la plataforma de programari lliure i multilingüe LanguageTool, amb els coneixements tecnològics i lingüístics de Riurau Editors i Softcatalà.  S’ha provat sobre un extens corpus de text, i gràcies a això té un grau notable d’exhaustivitat i precisió. És l’eina de revisió automàtica més completa que s’ha fet fins ara per a la nostra llengua. Això no obstant, els resultats s’han d’entendre com a recomanacions, i requereixen sempre una supervisió experta. El corrector està en desenvolupament continu, i anirà millorant amb el temps i amb la col·laboració dels usuaris.  

Amb aquesta nova eina, Softcatalà continua la seva línia de posar a l’abast de tothom eines per a millorar la qualitat del català i facilitar-ne i ampliar-ne l’ús en l’àmbit de la informàtica, amb correctors, traductors i diccionaris (ortogràfic, de sinònims, de divisió de paraules).


Comentaris

Ladyfalcó

Ladyfalcó

Està super bé, moltes vegades em serveix de gran ajuda, gràcies

Respon
Pau Carbó

Pau Carbó

Hola, sempre hi ha paraules que dubtes. ës el meu company.Gràcies

Respon
Rosa Magallon Laste

Rosa Magallon Laste

Tinc necessitat de un bon corrector

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Rosa

Pots usar el corrector de Softcatalà. Si et refereixes a contractar els serveis professionals d'un corrector, no et podem ajudar. Gràcies!