Aquesta nova edició de la Guia d’estil per a la traducció de productes informàtics amplia i detalla les normes que s’han d’aplicar en totes i cadascuna de les traduccions que es fan a Softcatalà, i aprofundeix en aspectes que la versió anterior (publicada el 2005) no recollia, a més de corregir petits errors o imprecisions. Inclou els canvis següents:
- Nova estructura, que permet una consulta més ràpida i còmoda
- Inclusió de recomanacions per a la traducció de documentació
- Inclusió de recomanacions per l’ús d’un llenguatge sense discriminació de gènere
- Inclusió d’un apartat sobre puntuació i un altre de localització
- Correccions en els noms de països i ciutats del món
- Desenes de petites correccions i matisos
Amb la publicació d’aquest esborrany s’obre un període que finalitzarà el dia 16 de març i al llarg del qual es recolliran suggeriments i propostes d’esmenes. Si teniu cap comentari, el podeu fer arribar a la llista Guia d’estil de Softcatalà (http://llistes.softcatala.org/mailman/listinfo/guia) o bé a l’adreça info@softcatala.org.
La Guia, que recull l’experiència de Softcatalà en traducció, resulta força útil per a traductors de programari i pàgines web al català, atès que recull multitud de casos i dubtes que es presenten tot sovint durant el procés de traducció. S’hi indiquen algunes normes gramaticals que són, a vegades, poc conegudes, o que provoquen confusió entre els traductors i correctors, un seguit d’errors freqüents i també diversos apèndixs. Es pot considerar com el complement del Recull de termes, un glossari amb més de 1.800 entrades en anglès i la traducció corresponent al català, que es pot trobar al web de Softcatalà.
L’esborrany d’aquesta nova edició pot contenir errades o omissions importants. No se’n recomana l’ús fins que la versió final es publiqui a finals de març de 2010. Es pot consultar directament des del web de Softcatalà o bé en format odt o pdf:
Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.