Softcatalà presenta el Catalanitzador per al Windows aquest dijous 22 de març

Compartiu


 

El proper dijous 22 de març es presentarà el Catalanitzador per al Windows, una eina adreçada al públic general que permet posar l’ordinador en català en 4 passos senzills i automàtics. En l’acte s’explicaran els problemes amb què compta el català a les TIC i que han dut al desenvolupament d’aquesta eina informàtica; se’n farà una demostració i s’exposaran les accions a seguir per tal de corregir aquesta problemàtica.

Desenvolupat per Softcatalà, el Catalanitzador per al Windows compta amb el suport de les principals institucions i associacions cíviques del país: Direcció General de Política Lingüística (Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya), Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC), Xarxa Vives d’Universitats dels territoris de parla catalana, Òmnium Cultural, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, la Fundació puntCAT, l’Amical Viquipèdia i Webmàsters Independents en Català de Cultura i d’Àmbits Cívics (WICCAC).

En l’acte intervindran:

– Jordi Mas, membre de Softcatalà i de l’equip de desenvolupament del Catalanitzador per al Windows.

– Robert Escolano, membre de la Universitat d’Alacant i representant de la Xarxa Vives d’Universitats.

– Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural.

– Yvonne Griley, directora de Política Lingüística, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya.

 

També hi assistiran representants de totes les institucions i entitats que donen suport al Catalanitzador per al Windows.

L’acte està adreçat als mitjans de comunicació. En el futur se’n faran presentacions locals arreu del país adreçades a tots els usuaris i que ja anunciarem al web.

Data: 22 de març

Hora: 12h

Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla de Catalunya 10, pral. Barcelona

 


Comentaris