Softcatalà participa al desè aniversari de WICCAC

Compartiu


WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics) compleix deu anys aquest mes de febrer del 2011 i, per a celebrar-ho, es convida a tothom a assistir a l’acte públic de commemoració d’aquest desè aniversari de WICCAC on Softcatalà hi participarà. L’esdeveniment tractarà sobre «La situació del català a Internet». L’acte tindrà lloc el dimecres, 16 de febrer, a dos quarts de vuit del vespre, a la sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans, del carrer del Carme, 47, de Barcelona. Hi intervindran com a ponents:

  • Jordi Iparraguirre, director de la Fundació puntCAT (domini .cat)
  • Pau Iranzo, membre de Softcatalà
  • Vicent Partal, director de VilaWeb
  • Joan Soler, membre de l’equip de coordinadors de WICCAC

Un dels principals objectius de WICCAC és impulsar la normalització de l’ús de la llengua catalana a Internet, especialment en les webs de les grans empreses i multinacionals amb presència en terres de parla catalana, tasca que, des de la seva creació el juny del 2002, estem fent amb el nostre Baròmetre de l’ús del català a Internet.

El baròmetre de WICCAC s’actualitza cada mes amb la confecció d’un resum de situació, en el qual s’hi detallen els percentatges global i per sectors de la presència del català en les més de 3.000 webs actualment analitzades. Fins ara ja s’han fet més de 100 actualitzacions mensuals, al detall de les quals s’hi pot accedir des de la pàgina de l’històric de resums de situació del baròmetre.

A l’acte de commemoració del desè aniversari de WICCAC s’analitzarà la situació actual de la llengua catalana a Internet des dels punts de vista dels ponents participants, els quals representen tres de les entitats més significatives en el món de la Internet en català, com són VilaWeb, Softcatalà i el domini .cat, a través de la Fundació puntCAT.

Des de WICCAC es considera que la situació del català a Internet és bona, però també que s’ha de treballar per a millorar-la, ja que hi ha alguns àmbits, com els que denunciem amb el nostre baròmetre, on la normalització de l’ús de la llengua catalana és encara lluny de produir-se. Malgrat haver-se incrementat més de 20 punts percentuals en els darrers anys, hi ha encara més d’un 40% de webs que no disposen de versió en català.


Comentaris