Softcatalà estrena un podcast sobre llengua i tecnologia

Compartiu

Softcatalà estrena un podcast sobre llengua i tecnologia Quinze glaçons d'hidrogen, el podcast de Softcatalà

“Quinze glaçons d’hidrogen” es publicarà l’últim cap de setmana de cada mes.

Coincidint amb l’inici del curs, Softcatalà posa en marxa un podcast de llengua i tecnologia que, inicialment, tindrà una periodicitat mensual. Es tracta de petits episodis, d’uns quinze minuts de durada, que contenen píndoles informatives i d’entreteniment al voltant de la llengua en el seu àmbit més tecnològic.

S’ha decidit titular-lo “Quinze glaçons d’hidrogen” en referència al pangrama català més popular, usat habitualment per a la previsualització dels tipus de lletra en els ordinadors.

El podcast de llengua i tecnologia

De la mà d’Aleix Vidal, es podran escoltar des de recomanacions de programari en català fins a curiositats lingüístiques del corrector gramatical. Es descobriran els diversos projectes que té l’associació entre mans, així com anècdotes i secrets de la història de Softcatalà.

També hi haurà lloc per a l’humor i les tecnologies més emergents, com les relacionades amb la síntesi de veu i el reconeixement de la parla, punts en què el català necessita una forta empenta.

Tot això tindrà lloc en una mena de taverna un poc estranya, on se serveixen aperitius digitals, tapes de refranys i vasos de beguda amb glaçons d’hidrogen. Una taverna on també es coneixeran diferents membres i col·laboradors de l’entitat, gent que, de forma voluntària, fa caminar aquesta associació que ja té més de vint anys.

«Aviat farem un quart de segle i tot just ara comencem a fer un podcast? I per què un podcast i no un canal de YouTube? O un perfil a TikTok? Doncs perquè som així, tenim el nostre ritme, i ens agrada!»

El primer episodi es pot escoltar aquí i també a les plataformes de podcasts més populars.

Tots els continguts, música i efectes utilitzats en cada episodi són lliures. El mateix podcast de llengua i tecnologia es publica sota una llicència CC-BY-SA de manera que, qualsevol oient, podrà usar-ne fragments i distribuir-los o reutilitzar-los lliurement pel que cregui oportú.

Quinze glaçons 1: Hidrogen hipercomplex

Quinze glaçons 1: Hidrogen hipercomplex, amb Aleix Vidal

Quant a Softcatalà

Softcatalà intenta, amb aquest nou format, seguir promovent l’ús del català a Internet i a les noves tecnologies. Les persones que formen part de Softcatalà col·laboren de manera desinteressada per a dur endavant l’entitat. Si qualsevol persona vol participar, trobarà més informació a la seva pàgina web.


Comentaris