Softcatalà demana canvis en la gestió del projecte Administració Oberta de Catalunya

Compartiu


Softcatalà demana canvis en la gestió del projecte
Administració Oberta de Catalunya ja que els actuals reponsables han permès la utilització d’un projecte de país amb finalitats electorals i amb un malbaratament de l’erari públic.

El projecte Administració Oberta de Catalunya (AOC) té com a objectiu fer de finestra única en les relacions de les administracions públiques catalanes a Internet, és a dir, oferir al ciutadà la possibilitat de gestionar tots els seus tràmits amb l’Administració a través d’un únic canal, des de sol·licitar un servei a l’ajuntament de la localitat on viu fins a demanar un ajut a un determinat departament de la Generalitat.

Des de la seva creació, el projecte Administració Oberta de Catalunya ha patit gravíssimes irregularitats, com ara l’adjudicació del projecte sense concurs públic (com a extensió d’un concurs previ), una despesa indiscriminada en publicitat (només en la presentació de dues hores es van gastar 75.126 euros), extensives campanyes en premsa i televisió quan no hi havia pràcticament cap servei funcionant, això va suposar una despesa innecesària de diners públics. Així com, la neglicència en el compliment dels estàndards web (malgrat la queixa de diferents organitzacions civils i grups d’usuaris durant més de dos anys) barrant així l’accés als navegadors lliures, o l’adjudicació de forma unilateral de la plataforma tecnològica a proveïdors de programari propietari i grans empreses en detriment del teixit empresarial propi.

Però més greu encara és el fet que els actuals responsables han permès que el que havia de ser un projecte de país com Administració Oberta de Catalunya s’utilitzés amb finalitats electorals i en benefici del partit governant per la qual cosa Softcatalà demana canvis en la gestió del projecte Administració Oberta de Catalunya.

Softcatalà (http://www.softcatala.org) és una associació sense ànim de lucre que treballa per la normalització del català en les Noves Tecnologies.


Comentaris