Softcatalà celebra el seu desè aniversari

Compartiu


L’organització de voluntaris Softcatalà compleix 10 anys des de la seva presentació en públic el 2 d’octubre del 1998. Per tal de celebrar-ho, s’ha organitzat un acte el divendres 3 d’octubre a Barcelona on hi haurà xerrades i un petit piscolabis. Convidem col·laboradors, usuaris, simpatitzants i a tot aquell que tingui interès a atansar-s’hi.

Els que tingueu pensat venir us preguem que us registreu al web de l’esdeveniment.

Durant la seva trajectòria Softcatalà ha traduït projectes com el Netscape, el Firefox, l’entorn GNOME, l’OpenOffice.org, o les primeres versions de la interfície del Google, i ha participat en l’adaptació al català de diverses distribucions de GNU/Linux. També ha creat una infraestructura de recursos lliures com el Recull de termes, la Guia d’estil, les memòries de traducció o un diccionari ortogràfic en català.

Durant els seus anys d’existència, Softcatalà ha rebut nombrosos premis i mencions, entre els quals destaquen el Premi Nacional d’Internet que atorga anualment la Generalitat de Catalunya, el premi Carme Serrallonga a la qualitat lingüística, el Premi Nacional de Cultura 2005, o el premi Arrova; tots ells en reconeixement a la seva tasca i trajectòria.

A dia d’avui el web de Softcatalà rep una mitjana d’1 milió de visites i més de 4 milions de pàgines vistes cada mes.

Lloc i hora

Dia 3 d’octubre a les 19h al Museu d’Història de Catalunya.

Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)
08003 BARCELONA (Barcelonès)

Agenda

* 19.00h Benvinguda al museu i a l’esdeveniment per Agustí Alcoberro (director del Museu d’Història de Catalunya) i Marc Belzunces (Softcatalà).
* 19.15h Jordi Bosch (Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat). Llengua, TIC i administració pública.
* 19.30h Assumpció Maresma (Vilaweb). Oportunitats del català als nous formats a les TIC.
* 19.45h Òscar del Pozo Triscon (Google). Futur de les aplicacions a Internet per a llengües minoritàries i la visió de Google al respecte.
* 20.00h Jordi Mas (Softcatalà). Reptes de futur per a Softcatalà.
* 20.15h Comença la festa al Bar del terrat.

Hi haurà una visita guiada a la part de l’exposició permanent del Museu d’Història de Catalunya des de les 18.00h fins les 18.45h. La visita començarà a l’Edat Mitjana i arribarà fins a l’actualitat. Per a poder accedir a aquesta visita caldrà abonar els 4 euros d’entrada al Museu. Els que desitgeu gaudir de la visita caldrà que sigueu puntualment a les 18.00h a l’entrada del museu.

Enllaços relacionats

* Qui som a Softcatalà
* Història de Softcatalà
* Els inicis de Softcatalà


Comentaris