Setmana de Programari Lliure a la Universitat Autònoma de Barcelona

Compartiu


La propera setmana del 7 al 11 d’abril des de GNUAB conjuntament amb el vicerectorat d’Estudiants i Cultura organitzem una setmana dedicada al Programari Lliure. S’hi han plantejat activitats amb enfocs diversos i enfocades a centres d’interès variats.

Programa d’activitats i la nostra agenda

El dilluns dia 7 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat
Pel matí comptarem amb la presència de Richard Stallman qui ha estat el responsable de llançar el desenvolupament del sistema operatiu GNU (veure www.gnu.org ) el 1984. GNU és un software lliure: tothom és lliure de copiar-lo i distribuir-lo, així com també de realitzar canvis grans o petits. El sistema GNU/Linux, que és, bàsicament, el sistema operatiu GNU amb Linux agregat, s’utilitza en desenes de milions de computadors avui en dia. De tot això, ens en parlarà durant la conferència El Moviment del Programari Lliure i el sistema operatiu GNU/Linux.

A la tarda, a les 17 hores, continuarem l’activitat amb la Taula rodona: Programari lliure a la UAB, on s’obrirà un debat on abordar si una institució pública com la UAB ha d’utilitzar el Programari Lliure i fins a quin punt ja ho està fent. Per fer-ho comptarem amb la presència d’Immaculada Vilardell, vicerectora d’Economia, Joan Sorribes, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, Remo Suppi, delegat del rector per l’Oficina Autònoma Interactiva Docent i l'”e-universitat” Vicerectorat d’Afers Acadèmics, Lorenzo Rodriguez Martin, director de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Modera UAB: Joan Borrell, professor titular numerari del departament d’Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions, UAB.

El dimecres 9 d’abril a la Sala de Graus de la facultat de Ciències de l’Educació
Proposem un programa que consta d’una exploració de diferents Experiències en Gestors d’Aprenentatge (LMS) lliures. En aquesta sessió es reuniran responsables, agents crítics i alguns dels tecnòlegs que han fet possible l’ús de plataformes web de suport a la docència en les diferents universitats catalanes. Durant la trobada, es pretén oferir una perspectiva global, valorant “entre d’altres” òptiques pedagògiques, tècniques i funcionals. Per fer-ho Marc Alier ens donarà una perspectiva institucional d’un Moodle Institucional, Lluïsa Nuñez, ens plantejarà la seva experiència amb la implantació del Moodle a la UB, en Joan Codina ens oferirà una visió sobre el conflicte entre la norma i la innovació i Alejandra Bosco i Noemí Santiver ens parlaran de la seva experiència amb aquestes eines d’aprenentatge a l’àmbit de la Tecnologia educativa.

El dijous 10 a l’aula P-35 de la facultat de Psicologia
Finalment, per tancar les activitats d’aquesta setmana hem preparat una Festa d’instal·lació.
Aquesta és una activitat participativa on tothom que hi vulgui participar podrà instal·lar un sistema GNU/Linux al seu ordinador. En el decurs de la festa s’explicarà, pas a pas, tot el recorregut necessari per realitzar amb èxit la instal·lació així com la posterior configuració de l’equip. Amb aquesta activitat volem fer accessible el Programari Lliure a tothom, independentment del seu nivell d’informàtica, ja que la presència de monitors experts en el tema permet resoldre la totalitat dels dubtes i problemes tècnics que puguin aparèixer. Inscriu-te: http://www.gnuab.org/installparty08

Per més informació consulta:http://www.gnuab.org i http://www.uab.es/anycomputacio/

Us hi esperem!


Comentaris