S’inicia la segona edició de la campanya «Navega en català»

Compartiu


Amb motiu del dia d’Internet, el proppassat dilluns 17 de maig, la Fundació .CAT va presentar la segona edició de la campanya Navega en català. L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar els usuaris sobre la importància de la navegació en català. Una correcta configuració de la llengua del navegador permet que accedir als continguts en la llengua escollida de forma preferent, tant a l’hora d’utilitzar cercadors com també en visitar llocs web multilingües.

Per altra banda, si més usuaris accedeixen a pàgines en català, la visibilitat d’aquestes augmenta a la xarxa i, per aquesta raó, els distribuïdors de continguts poden tenir una major consideració a l’hora d’incloure el català en recursos futurs.

Respecte a l’anterior edició, s’ha millorat substancialment el giny per detectar la llengua de navegació, i hom pot afegir-lo fàcilment al seu propi lloc web en diferents versions. 

Els visitants de les pàgines on hi hagi el giny instal·lat seran informats de si naveguen o no en català i, en dirigir-se al lloc web de la campanya, podran aprendre a configurar correctament el navegador en català. Apart d’unes instruccions manuals, també s’ofereixen unes eines per fer-ho de forma automàtica. En la creació d’aquestes eines hi han col·laborat Softcatalà i el Bloc d’Apple en català.

Podeu consultar la llista dels llocs web que ja s’han adherit a la campanya.


Comentaris