Presentem una eina de resum de textos en català

Compartiu

Presentem una eina de resum de textos en català

Oferim un nou servei que permet el resum de textos en català de forma automàtica.

Avui presentem una eina de resum de textos en català. Considerem que aquesta eina pot ser útil en:

  • Context laboral: informes, resums de reunions, etc.
  • Àmbit educatiu: apunts, treballs, textos d’estudi…

L’eina és accessible a https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/.

Aquesta eina permet introduir un text per resumir, encara complet, i escollir el nombre de frases que ha de tenir el resum.

Utilitza una tècnica de resum de tipus extractiu, és a dir, fa una anàlisi de la rellevància de les diferents parts dels textos i intenta fer un resum extraient les parts més rellevants mitjançant l’aprenentatge automàtic.

Com en el cas de la traducció automàtica o d’altres tecnologies de la llengua, és possible que aquests resums no siguin perfectes i cal revisar-los sempre.

Un resum sobre l’associació Softcatalà

Per a acompanyar la notícia, hem fet un resum de la informació que apareix a l’apartat Associació del nostre web, dins de la secció Què és Softcatalà.

Aquest text, que conté 402 paraules, ha quedat resumit en poques frases gràcies a l’eina de resum de textos en català. Aquest seria el resultat:

L’associació Softcatalà és una associació sense ànim de lucre registrada el 1998, l’objectiu bàsic de la qual és fomentar l’ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies. Softcatalà desenvolupa la seva activitat arreu dels Països Catalans amb normalitat. Softcatalà està constituït com a associació per a formalitzar la situació de cara a la resta d’entitats i usuaris i poder satisfer les necessitats comunes de les persones que volen viure les noves tecnologies plenament en català. Excel·lència: Posem l’èmfasi més gran possible en la qualitat i correcció de tot allò que desenvolupem en el nostre dia a dia, en tot allò que fem.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a https://www.softcatala.org

 


Comentaris