Es presenta la traducció al català del Sunbird 0.9 i del Lightning 0.9

Compartiu


Softcatalà, en col·laboració amb Mozilla i Mozilla Europa, presenta la traducció al català de la versió 0.9 del Sunbird.

El Sunbird és un gestor de calendaris i agenda electrònica lliure i multi-plataforma, que funciona com a aplicació independent basada amb el Calendari del Mozilla.

El Sunbird és una agenda electrònica completa, però molt fàcil de fer servir, que es pot utilitzar tant a la vida laboral com personal.

El Sunbird disposa de totes les eines habituals per organitzar-se el temps: un gestor de calendaris, una llista de tasques i un sistema d’alarmes que avisen quan s’acosta un moment determinat, com pot ser un aniversari o una cita. El Sunbird com a gestor permet compartir calendaris mitjançant un senzill sistema d’importació/exportació de calendaris ICS o CalDAV.

Softcatalà també ha traduït el Lightning 0.9. El Lightning és una adaptació del Sunbird que s’integra amb el popular gestor de correu Thunderbird 2.0 com a extensió. D’aquesta manera es poden enviar i rebre missatges d’invitació per a cites.

Tant el Sunbird com el Lightning poden comunicar-se amb el Google Calendar, això permet sumar la potència del calendari col·laboratiu de Google amb la simplicitat del Sunbird. Aquesta funcionalitat addicional s’aconsegueix instal·lant una extensió al Sunbird o al Thunderbird segons el cas.

Respecta a la versió anterior s’han fet els següents canvis:

* Les cites de més d’un dia, tenen un indicador que les relaciona.
* S’ha afegit un indicador de progrés quan s’actualitza un calendari remot.
* S’ha millorat la usabilitat de les diverses vistes dels calendaris: dia, mes, mes en format mini i any.
* Millores en la gestió de protocols CalDAV i iMip/iTip.
* Millores en el rendiment i eficiència de l’aplicació

Podeu baixar-vos el Sunbird 0.9 en català del rebost de programes de Softcatalà. Per a baixar-vos el Lightning aneu el wiki de Softcatalà.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris