Mozilla dóna suport a l’educació amb la iniciativa Drumbeat

Compartiu


La natura oberta d’Internet està revolucionant la manera en què s’aprèn i es comparteix la informació. El Festival Mozilla Drumbeat 2010 s’està celebrant aquesta setmana a Barcelona i està reunint a vora 400 docents, estudiants i tecnòlegs de diferents camps i de fins a més de 40 països d’arreu del món.

L’objectiu de la iniciativa Drumbeat és aprendre mitjançant l’experimentació. En més de 130 sessions els participants estan convidats a jugar, aprendre, ensenyar, hackejar i donar forma al futur de l’educació i de la xarxa.

Amb això, Mozilla vol assegurar que Internet romangui obert i en constant evolució. Amb el Drumbeat, Mozilla assumeix un gir més enllà del navegador Firefox amb la intenció de construir quelcom més que programari i fer que la xarxa pugui ser més útil per a tothom. Per altra banda, també és una forma d’arribar a nous perfils professionals: professors, artistes, advocats, periodistes… Persones que, precisament, jugaran un paper clau en la configuració del futur de la xarxa.

Mozilla continua desenvolupament un Web obert i anima a tots els usuaris a fer el salt del consum a la creació. S’estan investigant altres àrees on es podrien combinar tecnologies obertes i així fomentar la creativitat per a millorar la vida de les persones i, per tant, l’educació, i l’aprenentatge virtual en particular, és un camp essencial per on començar.

És important treballar en l’obertura del sistema educatiu i combinar-lo amb el treball que la comunitat ja està portant a terme per tal de millorar l’educació, tal com ha explicat Mitchell Baker, presidenta de Mozilla, present també al Festival.

 


Comentaris