III Jornades sobre el català a les noves tecnologies el 14, 15 i 16 d’abril a Barcelona

Compartiu


Les “III Jornades sobre el català a les noves tecnologies” tenen com a objectiu proporcionar a l’usuari final informació sobre la situació del català a les noves tecnologies, actuar com a punt de trobada entre tots els actors i els usuaris, i ser un fòrum de reflexió sobre el futur del català en aquest àmbit.

Les Jornades es faran els dies 14, 15 i 16 d’abril a l’Edifici de França de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), i seran inaugurades per la rectora de la UPF, na Maria Rosa Virós, el President de la xarxa d’universitats Institut Joan Lluís Vives i rector de la Universitat d’Andorra, en David Bastida, el Secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, en Miquel Pueyo, el Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, n’Oriol Ferran i el Coordinador general de l’esdeveniment, en Marc Belzunces, de Softcatalà. L’escriptor, antropòleg i sociòleg Joan Francesc Mira farà la conferència inaugural.

Conferències

Durant els tres dies que duren les Jornades es tractaran temes com ara els navegadors en català, la terminologia informàtica, el nou fenomen dels blocs, els mitjans de comunicació en català a internet, la situació del català al món Mac, l’oferta de diverses empreses privades, les darreres aportacions de la comunitat d’internet i els darrers projectes d’investigació a càrrec de les universitats. En total, hi participaran més de quaranta ponents. Podeu trobar més informació al programa de conferències.

Les conferències són d’accés lliure i gratuït, i s’adrecen a usuaris finals sense coneixements tècnics específics. Tot i això, es recomana l’emplenament del formulari d’inscripció [10] per tal que l’organització pugui fer-se una idea de la quantitat de gent que hi assistirà.

Festa d’instal·lació i tallers

Com a novetat de la tercera edició, es farà un festa d’instal·lació de programari en català i diversos tallers durant tot el dissabte. D’aquesta manera qualsevol usuari es podrà apropar a la Festa d’instal·lació amb el seu ordinador portàtil, l’ordinador de sobretaula (només cal la torre), la seva Palm o el seu Pocket PC i podrà instal·lar-se tot el programari en català lliure, gratuït o de demostració que desitgi. L’accés a la Festa d’instal·lació és lliure i gratuït, però es recomana omplir el formulari d’inscripció a la festa.

Pel que fa als tallers, les persones interessades podran aprendre a utilitzar el programa de retoc fotogràfic Gimp, l’Inskape de dibuix vectorial, el paquet ofimàtic OpenOffice.org o podran conèixer la metodologia de traducció de l’associació Softcatalà. L’assistència als tallers és gratuïta, però cal l’emplenament d’un formulari d’inscripció.

Les “III Jornades sobre el català a les noves tecnologies” són organitzades enguany per Softcatalà, l’Institut Joan Lluís Vives, la Universitat Pompeu Fabra, la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. També hi col·laboren les associacions Caliu, KDE en català i PalmCat.

Podeu trobar tota la informació de les jornades, incloent com arribar-hi, a l’adreça http://www.softcatala.org/jornades.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris