El 19, 20 i 21 de novembre està previst celebrar a Andorra el II Congrés d’Enginyeria en Llengua Catalana. L’esdeveniment pretén reunir enginyers de les especialitats més diverses interessats a estudiar de forma interdisciplinària les repercussions de les seves activitats.
Extret de la seva pàgina web
“El Congrés es planteja amb els objectius següents:
- Debatre tècnica i professionalment les implicacions de l’enginyeria en la conformació del territori i l’evolució de la societat a principis del segle XXI.
- Abordar les repercussions socials i ambientals de projectes i infraestructures concretes del nostre territori, en un món globalitzat que tendeix cap a la deslocalització de l’activitat econòmica.
- Analitzar el paper de l’enginyeria en la construcció europea i en el procés de globalització mundial.
- Posar en comú les experiències professionals d’enginyers dels diversos àmbits territorials.”
Interessant subratllar la ponència dedicada a les diferents eines d’enginyeria lingüística aplicades a la llengua catalana.
Una altra vegada extret de la pàgina web
“LES EINES D’ENGINYERIA LINGÜÍSTICA APLICADES A LA LLENGUA CATALANA
L’enginyeria està fent progressos en l’àmbit de la llengua i de la parla en diferents aspectes, que es tractaran especialment en relació a la llengua catalana. Aquests aspectes, que s’abordaran tant genèricament com en aplicacions concretes són: la traducció automàtica; la comunicació persona-màquina, a partir de sistemes de reconeixement i síntesi de veu; i la millora de l’accessibilitat als sistemes d’informació, identificant paraules rellevants i gestionant bases de dades.”
Més informació a la pàgina web del congrés: http://www.celc.net/.