La ICANN aprova el domini .CAT

Compartiu


Aquesta matinada l’organisme rector dels dominis a Internet, la ICANN (Corporació d’Internet per a l’Assignació de Noms i Nombres) ha aprovat de forma definitiva la proposta realitzada per l’associació PuntCAT de definir un nou domini genèric .CAT, pensat per a identificar la informació sobre la llengua i cultura catalana dins d’Internet.

Softcatalà vol mostrar la nostra satisfacció davant l’aprovació d’aquest domini, com una eina per a la identificació de la presència de la nostra llengua i cultura dins d’Internet.

En iniciar-se el procés, puntCAT va convidar Softcatalà per tal que donéssim el nostre suport a la petició del domini .CAT. Després d’un debat intern, Softcatalà va decidir no participar en aquesta iniciativa, davant les nostres reserves en la gestió del projecte, la seva transparència i l’administració dels recursos econòmics.

Malgrat això, no volem deixar d’expressar la nostra il·lusió davant l’aprovació del domini. Ara és el moment de demanar a l’associació puntCAT l’aplicació del seny i el sentit comú en la gestió del nou domini, tot evitant els personalismes i la burocratització que tot sovint han adoptat altres dominis.

D’altra banda, volem recordar que la reivindicació històrica defensada durant molts anys per l’associació ADD.CT és l’assignació d’un domini de primer nivell .CT que ens permeti la identificació com a nació en igualtat de condicions amb la resta de nacions del món.


Comentaris