La Fundació puntCAT i Softcatalà col·laboren en la donació d’ordinadors a un nou centre de la Bressola

Compartiu


La Fundació puntCAT va lliurar el proppassat divendres 8 d’agost 30 ordinadors instal·lats amb la distribució de GNU/Linux Ubuntu al nou centre de secundària de la Bressola, al municipi rossellonès d’el Soler. Les màquines, reaprofitades d’empreses i liquidacions d’estocs, van ser així configurades perquè els fins a 180 alumnes d’11 a 16 anys que pot acollir l’institut els propers cursos escolars puguin treballar íntegrament en català gràcies al programari lliure.

Fins a la localitat nordcatalana van desplaçar-s’hi també diferents membres de Softcatalà, que van ajudar en la instal·lació de programari i que assessoraran juntament amb la Fundació puntCAT en l’aprenentatge i adaptació a aquests sistemes prenent l’exemple d’escoles com la Mata de Jonc de Palma, que fa anys que estan implantant amb èxit el programari lliure en català a les aules mallorquines.

La Bressola és una associació cultural creada a Perpinyà l’any 1976 per a promoure una xarxa d’escoles privades que practiquen la immersió lingüística en català a les comarques de la Catalunya del Nord. Compta ja amb 8 centres, escolaritza més de 600 alumnes i tot i ampliar regularment les seves instal·lacions, no dóna l’abast a acceptar totes les sol·licituds de matrícula.


Comentaris