FOSDEM 2009: Linux, Mozilla, MySQL i més

Compartiu


9a trobada de desenvolupadors de programari lliure a Brussel·les el 7 i 8 de febrer de 2009

Brussel·les, 6 gen. 2009 – Els propers dies 7 i 8 de febrer més de cinc mil desenvolupadors de programari lliure es trobaran al campus Solbosch de la Université Libre de Bruxelles per a celebrar la novena edició de la conferència anual FOSDEM. Els convidats per a les conferències principals d’aquest any inclouen Mark Surman (director executiu de la Fundació Mozilla), Bdale Garbee (secretari del projecte Debian) i Leslie Hawthorn (del Google Summer of Code).

Pel que fa a les xerrades principals d’entre els 20 oradors hi destaquen Theodore Ts’o (sistema de fitxers del nucli Linux), Max Spevack (projecte Fedora) i Rob Savoye (del Gnash, el reproductor lliure de Flash). Segons Savoye «El programari lliure avui dia és acceptat com a un bon negoci, i no pas com una cosa de quatre eixelebrats. Fa temps, si treballaves en programari lliure et consideraven com un vagabund sense sostre. En l’actualitat pots trobar fàcilment tota mena de persones que fan servir el programari lliure per a un gran nombre de tasques diverses, per la qual cosa és gratificant veure que hem creat un impacte positiu al món durant els darrers 20 anys.»

Paral·lelament a les principals, hi ha planificades 30 xerrades breus, les quals consisteixen en presentacions de 15 minuts sobre temes tan diversos com ara la notació musical MuseScore, la biblioteca de seguretat GnuTLS, el sistema wiki TikiWiki i el sistema de control de versions Bazaar, entre d’altres.

Una de les característiques que fan que la FOSDEM sigui única són les sales de desenvolupadors, en les quals uns quants projectes seleccionats poden organitzar el seu propi programa: presentacions, sessions de pluges d’idees i de desenvolupament. Com a mostra d’un dels principals objectius de la FOSDEM, és a dir, la col·laboració entre diferents projectes, els projectes de l’escriptori GNOME, el KDE i l’XFCE compartiran una sala de desenvolupament el diumenge dia 8. Altres sales de desenvolupadors inclouen, entre d’altres, el Fedora i el CentOS, sistemes incrustats, el Drupal, l’X.org, i el Ruby on Rails.

Entre les xerrades principals, les sales de desenvolupadors, les xerrades breus i durant les pauses, els visitants podran distreure’s als estands presents a les sales: vuit distribucions de Linux i BSD, una llibreria d’O’Reilly amb descomptes, la FSF Europe, Mozilla, OpenOffice.org i d’altres.
I finalment, mantenint la tradició, la FOSDEM és i seguirà essent lliure. No cal pagar ni per l’entrada ni per la inscripció.

Per a obtenir més informació, aneu a l’adreça http://fosdem.org

===========
Quant a la FOSDEM:

La FOSDEM és un esdeveniment anual gratuït i no comercial per a desenvolupadors de programari obert i de codi lliure, organitzat per la comunitat i ofert per a la comunitat. Oferim als desenvolupadors de programari lliure i a la comunitat un lloc per a trobar-se amb altres desenvolupadors i projectes, mantenir els visitants informats de les darreres novetats en el món del programari lliure, proporcionar una plataforma als líders i desenvolupadors de projectes de programari lliure per a xerrades i presentacions i promoure el desenvolupament i els beneficis de les solucions de programari lliure. La participació i assistència a la FOSDEM és gratuïta, tot i que els organitzadors acceptaran de molt bon grat qualsevol donació o patrocini.

Persones de contacte per a la premsa:

Mark Van den Borre, +32 486 961726, mvandenborre@fosdem.org (NL, EN)
Elise Huard, +32 123 456789, ehuard@fosdem.org (FR, NL, EN)


Comentaris