Disponible el Windows 8 i la tauleta tàctil Windows Surface en català

Compartiu


Des del dia 26 d’octubre ja es poden trobar a les botigues de tot el país el Windows 8 i la tauleta tàctil Windows Surface, ambdós en català.

El Windows 8 introdueix moltes millores; la més destacable, una nova interfície d’usuari que es basa amb un mosaic configurable amb elements de mida diferent que donen una previsualització dels continguts.

Al mateix temps que s’ha presentat Windows 8, Microsoft també s’ha presentat la tauleta tàctil Windows Surface, que es troba també disponible en català.

Windows 8 ofereix des del primer dia la interfície en català i en variant valenciana. En tots dos casos, la traducció continua sent un LIP (Language Interface Pack), és a dir, una traducció parcial d’aproximadament un 80%, i no un MIU (Multilingual User Interface), que seria una traducció completa, com ara tenen el castellà o el francès.

Microsoft confirma que ha estat treballant amb tots els fabricants de la indústria perquè vingui preinstal·lat a tots els equips que es venguin a l’Estat espanyol.

En l’àmbit de la internacionalització, Microsoft ha fet, amb Windows 8, un pas important, ja que integra i simplifica el model de llengua. Hi ha un nou tauler de control, anomenat “Llengua”, des del qual es pot configurar la preferència lingüística de l’usuari.

Des d’aquest nou control es pot gestionar la llengua que es mostra a la interfície d’usuari, la llengua de navegació de l’usuari a l’Internet Explorer, la llengua per defecte d’escriptura i la llengua per defecte del sistema (usada per aplicacions per a determinar la llengua).

Més Informació


Comentaris