Disponible la versió preliminar del Cotig: el corrector gramatical lliure en català

Compartiu


El novembre del 2005 la Generalitat de Catalunya va licitar un servei per al desenvolupament i implantació d’un corrector gramatical i ortogràfic per a la llengua catalana amb un pressupost màxim de 270.000 euros.

Al febrer del 2006 Josep Bargalló ho anunciava públicament en roda de premsa indicant que el projecte havia estat adjudicat a la Universitat Pompeu Fabra. Finalment, el projecte es desenvoluparia des de el GLiCom, el Grup de Lingüística Computacional de la UPF i s’hauria de finalitzar en 11 mesos.

Finalment, des de fa pocs dies se’n troba disponible una versió preliminar. El corrector disposa d’una pàgina provisional a la UPF, on podem utilitzar-lo en línia, sense necessitat d’instal·lar-lo al nostre ordinador (limitació a 2.500 caràcters). També existeix una pàgina des d’on podem descarregar-ne els fitxers per a instal·lar-lo al nostre ordinador (Windows 2000 i XP, Linux i Mac). Existeixen també complements per a poder-lo instal·lar als navegadors Firefox, Seamonkey, al correu electrònic Thunderbird i als paquets ofimàtics OpenOffice.org i Microsoft Office.

El codi font del Cotig està disponible del dipòsit Subversion del projecte al lloc web LaFarga.

Avís: Aquest programa és una versió preliminar, pot contenir errors i el seu rendiment pot ser no òptim encara. Abans d’instal·lar-lo llegiu-ne els requeriments de maquinari i programari.

Més Informació

Cotig: el corrector ortogràfic i gramatical lliure en català
http://www.softcatala.org/~jmas/bloc/pivot/entry.php?id=305

Cotig, el corrector lliure ortogràfic i gramatical de català, sobre Windows XP i OpenOffice.org, Office 2003 i Firefox
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/63675


Comentaris