El Diccionari del Català Contemporani es troba a partir d’avui accessible per Internet

Compartiu


El projecte Diccionari del Català Contemporani, DCC, és un projecte lexicogràfic de gran abast que es desenvolupa a l’Institut d’Estudis Catalans des del 1985, i té com a objectiu general la reunió sistemàtica de dades sobre el lèxic català. Dins del marc d’aquest projecte s’ha constituït el Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana (CTILC), corpus de referència del català contemporani, i una base de dades lexicogràfica (BDLex), que són els recursos lingüístics que s’utilitzen com a referència de descripció en els treballs del DCC.

El Diccionari descriptiu de la llengua catalana en la seva versió accessible per internet s’ha concebut com un conjunt estructurat de dades lexicogràfiques. Tot i que la consulta en si no s’allunya de la d’un diccionari convencional (l’accés a la informació és sempre a través del mot que constitueix l’entrada d’un article), les possibilitats que ofereix la publicació electrònica han permès d’incorporar vincles actius entre articles diferents (remissions) i entre determinades notacions utilitzades en l’obra i les seves explanacions.

L’accés al diccionari, que encara està en procés d’elaboració, és gratuït però requereix un registre previ al servei. A la pàgina web també hi trobareu una completa guia d’utilizació.


Comentaris