Congrés Internacional “Cap a Quina Societat del Coneixement?”

Compartiu


L’Observatori per a la Cibersocietat (OCS), una entitat sense afany de lucre constituïda com una comunitat-xarxa d’experts i interessats en les TIC i Internet, nascuda i liderada des de Catalunya, celebrarà del 2 al 14 de Novembre el seu IIn Congrés Internacional Online de l’Observatori per a la Cibersocietat: Cap a quina societat del coneixement.

Acabada la recepció de comunicacions, el 14 d’octubre, es poden donar aquestes dades: 3.000 inscrits (es preveu una assistència aproximadament d’entre 4.000 i 6.000 persones) que participaran activament en els debats organitzats als 77 Grups de Treball, amb més de 400 comunicacions o ponències.

Els inscrits pertanyen a mes de 50 estats diferents. El congrés es celebra en 5 versions idiomàtiques, entre les quals es troben el català i el gallec. És, doncs, una gran oportunitat per fer arribar al món l’existència del català a Internet.

Podem destacar, per als visitants i usuaris de Softcatala.org, aquest Grups de Treball:

  • (GT-86) – La llengua catalana a la Societat del Coneixement Software Lliure
     
  • (GT-87) – Software Lliure
     
  • Dret a la propietat intel·lectual i Internet
     
  • (GT-91) – Una Societat del Coneixement accessible per a tots TIC, poder i control social

La inscripció es lliure, gràcies al suport de diverses institucions catalanes que en són sòcies organitzadores.

Però què és un Congrés ONLINE?

Un congrés ONLINE és un espai electrònic especialment dissenyat per a la presentació i l’intercanvi d’anàlisis, reflexions, recerques i experiències de persones de perfils diversos i interessades en temàtiques similars d’arreu del món. Persones que potser mai coincidirien físicament ni tindrien l’oportunitat d’intercanviar aquestes experiències i coneixements i que, durant un temps limitat, ho fan en línia.

Com en el cas dels congressos presencials, el debat es genera a partir de les ponències i de les comunicacions presentades als diferents Grups de Treball (GT). El seu objecte, l’enfocament i dinàmica dependran dels criteris de les coordinacions de cada grup, d’acord amb la filosofia i objecte del congrés descrits a la línia editorial del congres. La moderació de l’activitat i l’avaluació de les comunicacions de cada grup són responsabilitat de les coordinacions dels grups de treball. L’organització del congrés es responsabilitza de la seu electrònica, les metodologies i ritmes de treball i, en general, d’una tasca possibilitadora. Així, conceptualitza i administra les eines telemàtiques d’interacció per tal que els GT puguin desenvolupar la seva activitat de manera autònoma, però en un entorn integrat i que potencia la relació amb altres temàtiques i GT afins.

La participació en el congrés es diferencia radicalment de la participació en altres àmbits de debat existents a la xarxa i que tècnicament tenen una base similar: fòrums, llistes de distribució, grups de notícies, etc., però amb unes condicions i metodologia de treball peculiar que el fan, senzillament, diferent.

Us hi esperem a tots. 😉


Comentaris