Catalunya acollirà les conferències internacionals d’OpenOffice.org i DrupalCon

Compartiu


La primera conferència internacional sobre Drupal que se celebra a Catalunya tindrà lloc d’entre el 19 al 22 de setembre al CitiLab de Cornellà de Llobregat. Drupal és un dels més populars gestors de continguts per a la web, està disponible en català i és programari lliure .

La de Cornellà serà la trobada internacional més important que es fa aquest any, i està orientada a oferir un espai de debat, desenvolupament i aprenentatge pels membres de la comunitat Drupal, així com a professionals, usuaris i qualsevol entitat que tinguin interès en aquest conegut sistema de gestió de contingut. Entre aquestes sessions destaca la que es farà el dia 22 sota el nom de DrupalShow, on es realitzaran diferents demostracions i xerrades didàctiques amb la intenció de mostrar el potencial i les possibilitats de Drupal com a eina de gestió de continguts.

La Drupalcon serà organitzada al Citilab de Cornellà de Llobregat, un centre experimental de nova creació orientat a activar, impulsar i estendre la capacitat creativa i innovadora en tecnologia d’emprenedors, empreses, ciutadans i ciutadanes de la societat de la informació i el coneixement.

Aquesta trobada està organitzada per la comunitat de Drupal, amb el patrocini entre d’altres de la Fundació Privada pel Foment de la Societat del Coneixement de Cornellà de Llobregat, la Generalitat de Catalunya, PickTek, CivicActions, Development Seed, Achieve Internet, Lullabot i Makalumedia.

El període d’inscripció per als participants en les conferències i per als assistents és obert, i pot consultar-se des de la pàgina http://barcelona2007.drupalcon.org

La conferència coincidirà amb l’OpenOffice.org Conference, la trobada més important a nivell internacional sobre aquest paquet ofimàtic que s’organitzarà durant els dies 19, 20 i 21 de setembre a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. L’OpenOffice.org Conference aplega persones i empreses d’arreu del món que analitzen els avenços d’aquesta suite ofimàtica de codi lliure i l’ús d’estàndards oberts per a l’intercanvi d’informació. L’objectiu d’aquesta comunitat de programari lliure és crear un conjunt d’eines ofimàtiques en programari lliure que permetin crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions i produir dibuixos.

L’OpenOffice.org Conference 2007 ha estat organitzada per la Comunitat OpenOffice.org amb el suport de Softcatalà, la Universitat de Barcelona i Sun Microsystems. Amb el patrocini, entre altres, de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, IBM, Novell, RedFlag Linux, Google, T-Systems, Cometatech, HP, EuroOffice 2007 i GravityZoo OOo.

El període d’inscripció als assistents a la conferència és obert. Podeu trobar més informació a la pàgina http://marketing.openoffice.org/ooocon2007/
La llengua vehicular de les dues conferències serà l’anglès, si bé durant la Drupalshow es comptarà amb traducció simultània al català.


Comentaris